Aplikace PID Lítačka jako nejbezpečnější způsob nakupování jízdenek v Praze a Středočeském kraji

Cestování MHD se začíná vracet do normálu, přesto je nejbezpečnější a nejpohodlnější kupovat jízdenky bezkontaktně. Pravidelně používá aplikaci 300 tisíc lidí.
Cestování MHD se začíná vracet do normálu, přesto je nejbezpečnější a nejpohodlnější kupovat jízdenky bezkontaktně. Pravidelně používá aplikaci 300 tisíc lidí.
I když se cestování městskou hromadnou dopravou v Praze a veřejnou dopravou ve Středočeském kraji, s uvolňováním mimořádných opatření, bude pomalu vracet do normálu, dbejte zvýšené bezpečnosti a nakupujte si jízdenky pohodlně a bezkontaktně prostřednictvím jediné pražské oficiální dopravní aplikace PID Lítačka.

Mobilní aplikaci doporučuje také primátor hlavního města Prahy Zdeněk Hřib: „Aplikaci PID Lítačka sám pravidelně používám a všem ji doporučuji. Můžete s ní pohodlně cestovat nejen po Praze, ale i po Středočeském kraji. Pro názornost uvádím jednu konkrétní uživatelskou zkušenost: Z Kolína do Kladna to máte třeba jen za 46 korun s již platnou Lítačkou po Praze, případně 76 korun s dokoupenými pásmy Prahy, takže levněji než přes tarif Českých drah. Na jeden lístek navíc můžete jet vlakem, metrem i autobusem. To vše na pár kliknutí a bez čekání ve frontách.“

Cestování veřejnou dopravou začíná právě nákupem jízdenky, chraňte proto sebe a vaše blízké a nakupte si jízdenky pro vaše cesty po Praze a Středočeském kraji bezpečně a naprosto bezkontaktně prostřednictvím mobilní aplikace. Oficiální pražská dopravní mobilní aplikace PID Lítačka umožňuje navíc nakoupit i více jízdenek naráz a následně je přeposlat vašim blízkým či přátelům. Přímo v aplikaci si rovněž můžete nakupovat a spravovat také dlouhodobé kupóny. To vše bez nutnosti zbytečného kontaktu s okolím. Zjednodušené odbavení uvítají také řidiči příměstských autobusů, kteří tímto způsobem nepřicházejí do kontaktu s hotovostí.

„Aplikace se po téměř dvou letech svého fungování stala nedílnou součástí každodenního cestování Pražanů a Středočechů. Právě v současné situaci, kdy je z bezpečnostního hlediska důležité upřednostňovat bezkontaktní platby za jízdné, je mobilní aplikace PID Lítačka jedinečným nástrojem k pohodlnému a bezpečnému nákupu jízdenek a odbavení,“ dodal k mobilní aplikaci Michal Fišer, generální ředitel pražské městské společnosti Operátor ICT, která má provoz PID Lítačky na starosti. Vývoj aplikace zajišťuje společnost CHAPS.

Kromě nákupu a správy jízdného aplikace umožňuje vyhledat nejvhodnější spojení a aktuální odjezdy autobusů, včetně případných zpoždění, zaplatit parkovné na zónách P+R, zobrazit omezení, výluky nebo aktuální informace a spoustu dalšího. Od začátku provozu si aplikaci stáhlo více než 519 000 uživatelů a pravidelně ji jich využívá přes 300 000. V posledních dvou týdnech přibývá každým dnem 300 nových uživatelů.

Aplikaci si můžete stáhnou zdarma na Google Play či App Store.