V neděli 14.12.2008 dochází v rámci celostátní změny jízdních řádů ke změnám v organizaci MHD v Brně ....
Reklama
V neděli 14.12.2008 dochází v rámci celostátní změny jízdních řádů ke změnám v organizaci MHD v Brně ....
Z nejdůležitějších změn bychom zmínili zřízení nové autobusové linky 65 (Královo Pole, nádraží – Medlánky, Nadační) a nové noční autobusové linky 89 (Kníničky, U Luhu – Černovická terasa). Se zavedením nové noční linky souvisí změny ve vedení tras stávajících nočních autobusových linek 92, 93, 96, 98 a 99. K uvedenému datu budou zřízeny nové zastávky Šmahova, V Újezdech a Nadační a přejmenovány stávající zastávky Slévárna Zetor (na Zaoralova), U vodárny (na Panská lícha) a Útěchov, rozcestí (na Rozcestí).

Ke změnám dochází také v rámci příměstské dopravy. Do Integrovaného dopravního systému Jihomoravského kraje budou zapojeny obce z oblasti Hodonínska a Břeclavska. Kompletní informace o zaintegrování nových oblastí včetně návrhu jízdních řádů naleznete na http://idsjmk.cz/rozsirovani.asp.

Od 1.12.2008 dochází v zónách 100 a 101 (Brno) ke zvýšení ceny přenosných i nepřenosných časových jízdenek. U přenosných jízdenek dochází k navýšení ceny o přibližně třicet až padesát procent. Jednodenní přenosná jízdenka bude nově stát 80 Kč, týdenní 330 Kč a měsíční 700 Kč. Základní nepřenosné jízdenky se budou prodávat: měsíční za 530 Kč, čtvrtletní za 1280 Kč a roční za 4430 Kč. Nově se zavádějí roční předplatní jízdenky pro důchodce do 70 let. Ceny jednorázových jízdenek, ceny mimobrněnských předplatních jízdenek a ceny předplatních jízdenek pro cestu mezi Brnem a ostatními zónami se nemění. Bližší informace o novém tarifu naleznete na www.dpmb.cz.
Jan Havíř