Potenciálnímu zájemci budou nabídnuty i dvě další dceřiné společnosti, a to Abellio CZ a.s. a PT REAL spol. s r.o.
Potenciálnímu zájemci budou nabídnuty i dvě další dceřiné společnosti, a to Abellio CZ a.s. a PT REAL spol. s r.o.
Králův Dvůr - 10. dubna 2013 - Abellio Transport CZ Holding B.V., 100% vlastník společnosti PROBO BUS a.s., která provozuje veřejnou autobusovou dopravu na Berounsku, Hořovicku a Praze – západ, se rozhodl tuto svoji akvizici prodat. Spolu s ní budou potenciálnímu zájemci nabídnuty i dvě další dceřiné společnosti, a to Abellio CZ a.s. a PT REAL spol. s r.o., které podnikají v oblasti správy nemovitostí, oprav a údržby motorových vozidel, jakož i rozvoje projektů např. v železniční dopravě.

Součástí restrukturalizace podnikatelských aktivit společnosti Abellio je také prodej dceřiných společností podnikajících v autobusové dopravě v sousedním Německu.

Rozhodnutí akcionáře nemá žádný dopad na provoz zmíněných dceřiných firem a nijak neovlivní plnění jejich závazků vůči klientům, objednatelům dopravy, cestujícím, zaměstnancům a obchodním partnerům. Bez ohledu na případnou změnu vlastníka budou tyto firmy i nadále poskytovat kvalitní dopravní a servisní služby, chovat se jako zodpovědný a spolehlivý dodavatel, zákazník a zaměstnavatel.

Firmy PROBO BUS a.s., PT REAL spol. s r.o. a Abellio CZ a.s. jsou díky vlastní kvalitní zakázkové náplni a dobré finanční kondici na svém vlastníkovi prakticky nezávislé. Mají zkušené týmy vedoucích a provozních pracovníků, silné technické zázemí, spolehlivé smluvní partnery, vysokou úroveň poskytovaných služeb, spokojené klienty a uspokojivé hospodářské výsledky. Jistě budou dobrou akviziční příležitostí pro zájemce z řad významných dopravních firem, nebo jiných investorů.

Záměrem prodávajícího je jednat zejména s těmi zájemci, kteří mají předpoklady a schopnosti dlouhodobě vyvíjet podnikatelskou činnost na českém dopravním trhu, kteří se zavázali rozvíjet kvalitní vztahy s objednateli, mají zájem udržet vysokou úroveň dopravních a servisních služeb a velmi dobrých pracovních podmínek pro zaměstnance.

Tomuto strategickému rozhodnutí předcházela důkladná analýza, ze které vyplynul závěr věnovat se prioritně jiným investičním příležitostem, jako je např. aktivní účast firmy na trhu liberalizované železniční dopravy ve Velké Británii a v Německu.

TZ PROBO BUS a.s. a Abellio CZ a.s.