3 x z ČSAD Jablonec n/Ni:Nejen do Jizerských hor cyklobusem. Každý den do Polska
Lužná - pouť Jizerka.

Autobusy ČSAD Jablonec nad Nisou na Jizerce.
Reklama
Autobusy ČSAD Jablonec nad Nisou na Jizerce.
Pozn. BUSportálu: Občas se redakce setkává s dotazy, proč se některým dopravcům věnujeme více, některým občas a některým vůbec. Je to jen tím, kolik informací se do redakce dostane - buď přímo od dopravce nebo jeho PR agentury nebo monitorinkem. Zajímavé informace od všech dopravců jsou vítány.

Do Jizerských hor cyklobusem.
Již dvanáctým rokem mohou cyklisté nejen z Libereckého kraje, ale například i Prahy, využívat speciálně upravené autobus. Společnost ČSAD Jablonec nad Nisou a.s. i letos v letní sezóně zřizuje populární cyklobusy, které vyrážejí každý den z Jablonce nad Nisou a Liberce.

„Reagovali jsme na žádosti svých klientů,“ vysvětlil Luboš Wejnar, ředitel ČSAD Jablonec nad Nisou a.s. „Během letošního léta bude každý den cyklobus vyrážet do Bedřichova, v září to pak bude jen o víkendech,“ dodal Wejnar.

V pracovní dny jezdí spoje do Bedřichova v 8:30 z Jablonce nad Nisou, Pražské a v 9:40 z Liberce, Moskevské. Víkendové odjezdy z Jablonce nad Nisou, Pražské do Bedřichova jsou v 7:45, 10:00, 12:30; do Turnova v 8:40 a na Výpřež v 7:10. Víkendové odjezdy z Liberce, Moskevské do Bedřichova jsou v 8:50, 11:10, 13:40; do Turnova v 8:10 a na Výpřež v 7:30.

Kromě Jizerských hor a Českého ráje je možno o víkendech vyrazit s jízdním kolem z Jablonce nad Nisou nebo Liberce do Osečné a Hamru na Jezeře. Spoj této linky odjíždí z Jablonce nad Nisou, Pražské v 8:20, z Liberce, Moskevské v 8:50 hodin. Na zpáteční cestu z Hamru na Jezeře vyjíždí v 17:30 hodin.

O prázdninách Každý den do Polska
Společnost ČSAD Jablonec nad Nisou a.s. připravila na léto roku 2009 dlouho požadované spojení mezi Harrachovem a polskou Sklářskou Porubou (Szklarskou Porebou). Na lince jsou dva páry spojů. „Požadavky našich zákazníků na pravidelný spoj do Polska každým rokem narůstaly, a letos jsme se rozhodli přání klientů vyslyšet a linku zřídit,“ uvedl Luboš Wejnar, ředitel ČSAD Jablonec nad Nisou a.s. „Obyvatelé Libereckého kraje tak mají možnost vyrazit do Polska nejen za nákupy, ale i navštívit místní část Krkonoš, a to za velmi příznivé ceny,“ dodal s tím, že v červenci a srpnu bude linka do Polska jezdit každý den, v září to bude v sobotu a neděli.

Dopolední spoj vyráží z harrachovského autobusového nádraží v 10:30 hodin (přípoj z Jablonce nad Nisou vyjíždí v 9:20, z Tanvaldu v 9:48), odpolední spoj pojede z Harrachova v 16:30 hodin (s přípojem v 15:20 z Jablonce nad Nisou a v 15:50 z Tanvaldu).

Ze Sklářské Poruby budou odjíždět spoje do Harrachova v 11:25 a v 16:55 hodin, v Harrachově je vždy pět minut po příjezdu těchto spojů vyráží autobus směrem na Tanvald a Jablonec nad Nisou. Uvedené návaznosti budou zachovány i v případě případných zdržení způsobených stavebními pracemi na silnicích.

Tyto spoje mohou využívat i návštěvníci hor ze vzdálenějších míst, například z Prahy je možné spojení expresními spoji z Černého Mostu do Jablonce nad Nisou, kde navazují spoje do Harrachova a opačně. Pro vyhledání spojení odkudkoli z ČR do Sklářské Poruby nebo opačným směrem je možno využívat vyhledávač spojení na www.idos.cz .

Jízdné z Harrachova do Sklářské Poruby jedním směrem činí 40 Kč, z Harrachova do Jakuszyc jen 30 korun. Navíc na těchto spojích platí i jednodenní jízdenky LIBNET+, které umožňují výhodné cestování v euroregionu Nisa; tyto jízdenky v ceně 160 Kč pro jednoho cestujícího nebo 320 Kč pro pět cestujících je možné zakoupit i u řidičů všech regionálních autobusů ČSAD Jablonec nad Nisou a.s.
Autobusy ČSAD Jablonec nad Nisou opět na Jizerce
Autobusy společnosti ČSAD Jablonec nad Nisou a.s. se stávají neodmyslitelnou součástí Anenské sklářské slavnosti na Jizerce a také letos 25. července zajišťovaly již potřetí přepravu účastníků této populární akce.

„Kyvadlovou dopravu od nádraží v Kořenově přes Horní Polubný na parkoviště na Jizerce zajišťovaly celkem tři autobusy značky SOR, pomocí nichž jsme přepravili více než 1200 pasažérů. Ty neodradilo ani nepříznivé počasí,“ řekl Luboš Wejnar, ředitel společnosti ČSAD Jablonec nad Nisou a.s. „U všech spojů jsme zajistili, aby je mohli využít i občané se sníženou pohyblivostí a vozíčkáři,“ dodal. ČSAD Jablonec nad Nisou a.s. navíc zajistila, aby kyvadlové spoje přímo navazovaly na vlaky, a tím minimalizovala dobu čekání. Vzhledem ke zvyšující se popularitě Anenských sklářských slavností je dopravce připraven příště nasadit i víc autobusů, bude-li potřeba.

Z tiskových zpráv ČSAD Jablonec nad Nisou.


3 x z ČSAD Jablonec n/Ni:Nejen do Jizerských hor cyklobusem. Každý den do Polska