200 hybridních autobusů Volvo pro  kolumbijskou Bogotu
Hybridní podvozek Volvo

Průlomová objednávka v Latinské Americe.
Reklama
Průlomová objednávka v Latinské Americe.
Volvo Bus Latin America prodalo 200 hybridních autobusů pro Public Transportation System of Bogotá, v Kolumbii. Výroba proběhne v závodě Volvo Buses v Curitibě v Brazilii. Zákazníky jsou Consórcio Express s 156 vozy a GMovil s 44 vozy. Zakázka zahrnuje kromě podvozků také dvanáctiletý bateriový kontrakt a pětiletou servisní smlouvu. Karosáři budou kolumbijské společnosti Busscar a Superpolo (Marcopolo).

Hybridy, které budou uvedeny do provozu v Bogotě v prosinci 2013, rozšíří pokrytí městského integrovaného systému veřejné dopravy. Část bude na vyhrazených linkách systému TransMilénio a část na pravidelných linkách městské sítě, kde v současnosti nejsou vedlejší linky. Autobusy budou mít po pravé straně dveře se schody a dveře v úrovni podlahy busu na levé straně pro speciální zastávky systému TransMilénio.

Bogota tak směřuje k systému veřejné dopravy založeném na čistých energiích včetně hybridních a elektrických pohonů.

Se začátkem výroby hybridů v Curitibě v červnu 2012 definovala společnost nový obchodní model - balíček obsahuje i údržbu vozidel a zaručuje dopravcům jasné náklady na kilometr provozu. Zároveň je zde režim "bateriového hospodářství", kdy se Volvo stará o baterie - opravy i výměnu - po celou životnost vozu. Volvo deklaruje u hybridů až 39 % úspor paliva a až o polovinu méně emisí NOX.

Z TZ Volvo Bus Corporation