160 vysokomýtských Crosswayů LE bude vyrobeno pro Belgii
Crossway LE De Lijn

Iveco získalo první velkou objednávku na vozidla Crossway Low Entry od společnosti De Lijn.
Reklama
Iveco získalo první velkou objednávku na vozidla Crossway Low Entry od společnosti De Lijn.
Iveco zvítězilo v rekordním tendru pro belgického veřejného dopravce, společnost De Lijn. Dodávka 160 vozidel Crossway Low Entry Euro VI bude zahájena počátkem roku 2014. Společnost bude autobusy provozovat v rámci flanderské meziměstské dopravní sítě.

Vozidlo Iveco Crossway Low Entry pokračuje v úspěšné cestě Evropou a navazuje na získaný významný tender vloni v létě na dodávku více jak 150 EEV (Enhanced Environmentally Friendly Vehicle) vozidel do Německa pro největší přepravní firmu Deutsche Bahn Fuhrpark Service GmbH.
IAA Hannover VII. : Irisbus Iveco Crosway LE v provedení pro SRN ... Irisbus Iveco dodá Crossway LE společnosti Deutsche Bahn
Vozidla Crossway LE jsou vyráběná v závodě Iveco ve Vysokém Mýtě v České republice od roku 2007. Crossway Low Entry nabízí rychlá a spolehlivá přepravní řešení, která vyhovovují potřebám mnoha různých veřejných i soukromých provozovatelů po celé Evropě.

Crossway Low Entry pro De Lijn má dvojité dveře (1 200 mm) vpředu a uprostřed, mezi kterými je bezbariérová podlaha a místa pro vozíčkáře. Sklápěcí rampa pro vozíčkáře v centrální části je spouštěna manuálně. Snížená přední část vozu má vnitřní výšku vozu dosahující 2,565 m a může být přizpůsobena z hlediska míst k sezení a stání dle potřeb provozovatele. Technologie FPT Industrial High Efficiency SCR (HI-eSCR) napomáhá k dosažení nízkých provozních nákladů a současně garantuje minimální dopad na životní prostředí. Autobusy Crossway Low Entry objednané společností De Lijn budou vybaveny motory Euro VI Cursor 9 s technologií High Efficiency SCR (HI-eSCR) tedy technologií, s plně patentovaným pokročilým systémem selektivní katalytické redukce společnosti FPT Industrial, pracující bez potřeby použití systému EGR (recirkulace spalin) a zajišťující snížené emise a nižší TCO.
De Lijn je obchodní jméno pro ‘Vlaamse Vervoermaatschappij’, Vlámskou dopravní společnost, což je autonomní státní společnost pro městskou a regionální dopravu ve Flandrech využívající autobusy a tramvaje. Společnost s celkem asi 7500 zaměstnanci zaměstnává dalších 2500 lidí u autobusových dopravců, kteří pro ni pracují. Společnost De Lijn má v provozu více než 2 300 autobusů a každý rok přepraví odhadovaných 500 miliónů cestujících na celkovou vzdálenost větší než 225 miliónů kilometrů. De Lijn využívá vozidla vyrobená západoevropskými výrobci - např. domácí belgické Van Hooly a také vozy z VDL. V této aktuální zakázce je zajímavé, že Citey SLF jsou také jako Croswaye osazeny motory FPT Cursor 9.
BUSportál s využitím TZ Iveco
2007: Světová premiéra nového městského a meziměstského autobusu Crossway LE na UITP v Helsinkách

160 vysokomýtských Crosswayů LE bude vyrobeno pro Belgii
Crossway LE De Lijn
160 vysokomýtských Crosswayů LE bude vyrobeno pro Belgii
Crossway LE De Lijn