Covid může omezit některé spoje v PID
Nedostatek řidičů, dovolené a nemocnost mezi řidiči může omezit provoz některých spojů v PID. Ilustrační foto PID

Z důvodu dovolených a onemocnění mezi řidiči může dojít k výpadkům spojů ve Středočeském kraji. Arriva má větší problém s nemocností než při pandemii.
Z důvodu dovolených a onemocnění mezi řidiči může dojít k výpadkům spojů ve Středočeském kraji. Arriva má větší problém s nemocností než při pandemii.
Největší autobusový dopravce vypravuje tisíce spojů denně, podle vyjádření generálního ředitele Arrivy Daniela Adamky pro SZ Byznys zatím nevyjely jednotky spojů denně. Problémy začaly v srpnu, kdy v některých provozech onemocněla až čtvrtina řidičů. Dopravce proto požádal objednatele o úpravu intervalů mezi spoji. Celý rozhovor si přečtěte zde.

Středočeský kraj se k výpadkům spojů vyjádřil na svých webových stránkách: "Na území Středočeského kraje může docházet zejména v souvislosti s onemocněním COVID-19 u řidičů k občasnému rušení vybraných spojů autobusových linek. Prioritou organizátorů dopravy je i přes tuto nepříznivou situaci zajištění maximálního rozsahu provozu veřejné hromadné dopravy na území kraje. Dispečink PID ve spolupráci s dopravci dokáže případné výpadky řidičů ve většině případů pokrýt, což zajistí maximální možnou plynulost spojů. Není možné však vyloučit, že v jednotlivých případech dojde k neočekávanému výpadku spojů, který může vyplynout až z pozitivních záchytů při příchodu na pracoviště. V takovém případě je prioritou, aby cestující mohli za zrušené spoje využít náhradní spojení prostřednictvím ostatních linek PID v dotčené oblasti."

Aktuální seznam spojů, které následující den nepojedou je uveden na webu Pražské integrované dopravy a na facebooku, instagramu, twitteru PID a v PID Lítačce.