"IRU DIPLOMA OF HONOUR 2009" pro 11 řidičů Veolia Transport VČ
© PAN COMMUNICATIONS

Ocenění IRU získává poprvé v ČR i profesionální řidička - Adéla Kasalická
Ocenění IRU získává poprvé v ČR i profesionální řidička - Adéla Kasalická
Praha 18. března 2010 – Prestižní profesní ocenění pro nejlepší řidiče nákladních vozidel a autobusů „IRU DIPLOMA OF HONOUR 2009“ bylo předáno dne 17. března 2010 nominovaným řidičům ze společnosti Veolia Transport Východní Čechy u příležitosti konání regionálního shromáždění Česmadu Bohemia v Hradci Králové.

Poprvé v České republice získala toto profesní vyznamenání řidička, Adéla Kasalická ze společnosti Veolia Transport Východní Čechy (VT VČ). Mezi oceněnými ze společnosti VT VČ je i dalších deset jejích kolegů.

„Byli jsme velmi potěšeni, že se nám podařilo obhájit nominaci paní Kasalické na toto nejvyšší profesní vyznamenání. Poprvé v České republice získala diplom a zlatý odznak IRU profesionální řidička,“ řekl Jindřich Poláček, generální ředitel Veolia Transport Východní Čechy. „Chtěl bych také ocenit práci našich ostatních vyznamenaných řidičů a popřát jim mnoho šťastných kilometrů,“ dodal Poláček.

Paní Adéla Kasalická je profesionální řidičkou 30 let, v současné době pracuje jako řidička autobusu městské hromadné dopravy v Chrudimi.

Diplomy a zlaté odznaky IRU za rok 2009 ze společnosti Veolia Transport Východní Čechy obdrželi řidiči: Josef Havelka, Miroslav Sládek, Jiří Vlček, Jaroslav Pazdera, Milan Víšek, Adéla Kasalická, Zdeněk Novák, Jiří Tomšíček, Miroslav Boháč, Josef Svoboda a Josef Vršecký.
Mezinárodní unie silniční dopravy - International Road Transport Union (IRU), odměňuje každoročně nejlepší řidiče nákladních vozidel a autobusů oceněním „IRU DIPLỔME D’HONNEUR“. Jedná se o nejvyšší možné profesní ohodnocení, které mohou řidiči nákladních vozidel a autobusů získat. Valné shromáždění IRU na svém posledním loňském zasedání schválilo návrhy na udělení čestných diplomů za rok 2009. Celkem bylo oceněno 1373 řidičů z 27 zemí, mezi nimi i 63 českých profesionálů.
Podmínky pro udělení tohoto významného profesního ocenění jsou velmi náročné. Navržený řidič musí aktivně a řádně vykonávat svoji profesi po dobu nejméně 20 let, pro stejného zaměstnavatele musí pracovat nejméně po dobu pěti let, v národní nebo mezinárodní dopravě musí mít najeto jako profesionální řidič minimálně 1 000 000 km. Během posledních 20 let praxe nesmí vlastní vinou způsobit závažnou dopravní nehodu a v posledních pěti letech nesmí spáchat vážný dopravní, celní či administrativní přestupek.
TZ Veolia Transport

"IRU DIPLOMA OF HONOUR 2009" pro 11 řidičů Veolia Transport VČ
Předání ceny IRU Adéle Kasalické Martinem Špryňarem, generálním tajemníkem ČESMAD Bohemia © PAN COMMUNICATIONS
"IRU DIPLOMA OF HONOUR 2009" pro 11 řidičů Veolia Transport VČ
© PAN COMMUNICATIONS