Kartu ITIC, mezinárodní průkaz pedagogické veřejnosti, využívá v České republice

10 000 učitelů. Její výhody mohou učitelé využít nejen během oslav svého svátku 28. března.
10 000 učitelů. Její výhody mohou učitelé využít nejen během oslav svého svátku 28. března.
Kartu ITIC, mezinárodní průkaz pedagogické veřejnosti, využívá v České republice téměř 10 000 učitelů. Karta svým držitelům otvírá přístup k nejrůznějším benefitům, připraveným speciálně pro pedagogy. Jedná se o výhody ze sféry čistě praktické (např. Fokus Optik, Paneria, Živnostenská banka nebo Citibank) a zároveň benefity v oblastech cestování, kultury a sportu (např. Hudy sport, Sportisimo, Rock Point, slevy v lyžařských areálech, na festivalech, v divadlech). Kartu však mohou využít i během oblíbených školních výletů, exkurzí, lyžařských cvičení nebo vodáckých kurzů v ČR i v zahraničí.

A pro ty, kdo ITIC ještě nemají, připomínáme, že držitelem karty se může stát každý, kdo je zaměstnán jako pedagogický, nebo akademický pracovník na hlavní pracovní poměr, a to po dobu minimálně jednoho školního roku, přičemž škola, na které vyučuje, je zařazena do sítě škol Ministerstvem školství. Kartu lze získat jednoduše, stačí 280 Kč, fotografi, občanský průkaz a vyplněný formulář viz http://www.alive.cz/content/blogcategory/129/134/.

BUSportál se zeptal, zda na kartu ITIC lze cestovat se slevou v autobuse. Slevu poskytuje údajně společnost BUSMAT (Žatec - Louny - Slaný - Praha, Praha - Brno - Bratislava, Praha - Brno, Brno - Bratislava) a ČSAD Jihotrans (10% České Budějovice - Linz,30% České Budějovice- T ábor - Praha)

Další informace naleznete na stránkách www.alive.cz.
GTS ALIVE, s.r.o., je oficiálním vydavatelem mezinárodních identifikačních průkazů studentů (ISIC), mládeže do 26 let (ALIVE) a pedagogické veřejnosti (ITIC) pro Českou republiku na základě pověření International Student Travel Confederation (ISTC). Cílem je nabídnout držitelům karet širokou škálu výhod v oblasti kultury, zábavy, sportu, cestování a jiných služeb a stát se partnerem při výchově mladé generace. Česká republika je dlouhodobě vyhodnocována jako země s největším rozšířením karet ISIC a největší nabídkou studentských výhod v rámci 118 zemí ISTC. GTS ALIVE je součástí skupiny GTS Group, která kromě ČR působí také na Slovensku, v Maďarsku, Rumunsku a Bulharsku. Do portfolia společnosti patří také cestovní služby pro studenty a mládež, které na českém trhu poskytuje již od roku 1991.