Daimler Buses podporuje bezpečnost při provozu školních autobusů.

Již od roku 2004 nabízejí servisy OMNIplus školení pro řidiče autobusů společně se školáky.
Již od roku 2004 nabízejí servisy OMNIplus školení pro řidiče autobusů společně se školáky.
BUSportál: Vzhledem k tomu, že školní autobus jako takový je v ČR spíše vyjímkou, je to spíše informace o tom, jak to dělají jinde.
Stuttgart – Dokonalá technika stejně jako dobře vyškolený řidič jsou předpoklady pro větší bezpečnost při provozu školních autobusů. Daimler Buses hodlá prostřednictvím účinných nabídek obojí dlouhodobě podporovat. OMNIplus – značka servisních služeb pro autobusy Mercedes-Benz a Setra proto nabízí do 12. září 2009 v rámci zkoušek bezpečnosti resp. hlavních revizí bezplatné prohlídky školních autobusů. Kontrolní výčet obsahuje 17 bodů, které jsou kontrolovány nad rámec běžných kontrol. Pro prohlídce obdrží autobusový dopravce zkušební protokol a rovněž plaketu prokazující provedenou prohlídku školního autobusu, kterou je možné nalepit na vozidlo.

Jako doplněk k prohlídce školního autobusu jsou za atraktivní ceny nabízeny rovněž nejžádanější náhradní díly a příslušenství jako je tabule školního autobusu, úchytná poutka pro cestující, výstražná tabule, výstražná vesta atd.

Již od roku 2004 nabízejí OMNIplus školení pro řidiče autobusů společně se školáky. Tréninky zahrnují: rozpoznání specifických nebezpečí v provozu školních autobusů a jejich prevence, chování na zastávkách, při nastupování a vystupování, přecházení ulice před nebo za autobusem a dále povinnosti a práva řidiče autobusu. Tento trénink je uznávaný i jako zákonem předepsaný prostředek rozvoje kvalifikace profesionálních řidičů autobusů.

TZ Daimler.

Informace k Tréninku pro školní autobusy jsou dostupné na www.training.omniplus.de