BUSportál na cestách.

Podzim bude opravdu barevný ...
Podzim bude opravdu barevný ...
Redakce se snažila v době prázdnin skloubit redakční režim s dovolenkovým - chalupářským a tak uvítala sníženou aktivitu pořadatelů nejrůznějších zajímavých akcí. I tak jsme nemohli vynechat veteránského Zlatého bažanta a možnost otestovat autobus Mercedes-Benz Tourismo M. Informace jste s potěšujícím zájmem četli na stranách BUSportálu.
Podzim nastoupil jak předčasnými nízkými teplotami, tak s očekávaným množstvím událostí.
Trošku se BUSportálu vymklo "mediální dobro" - na víkend 7.-9.9.2007 je naplánován folklorní festival v Dýšině (pokud nebudou padat trakaře, zúčastní se redakce v pátek v plzeňském kroji zahájení), 8. se představí hendikepované děti nejen z Občanského sdružení Ty a já v plzeňské Proluce a jako vždy v tuto dobu probíhá dopravácký volejbalový turnaj ve Žďáru, kde redakce stráví obvyklou sobotu včetně slavnostního a společenského večera v sokolovně. V neděli si pak dopoledne cestou vyfotografujeme nové autobusové nádraží v Havlíčkově Brodě před otevřením a odpoledne se ještě můžeme podívat na odpolední program v Dýšině.
V pondělí 10. září přijala redakce pozvání do Škodovky - podívat se na nakládku první tramvaje ŠKODA 13T pro Brno. Ve středu se podíváme na Moravu, v Hrotovicích se sejdou dopravci z ADSSF - spolu s nimi navštívíme ve čtvrtek TEDOM. Také proto jsme se omluvili na oslavách 100 let Postbusu v St Polten v Rakousku a těšíme se, že slibovanou autobusovou přehlídku dostaneme alespoň v obrazech.
V dlouhodobější perspektivě nás čeká návštěva prestižního Busworldu v Belgii v říjnu (odmítli jsme pozvání na dřívější Transexpo do Kielců i veletrh v Plovdivu) a letňanský Coach Progress na začátku listopadu spolu se seminářem o BRT, iniciovaným redakcí BUSportálu. Předpokládáme, že Nitranský Autosalón navštíví slovenská redakce BUSportálu.
... a to se ještě bude otevírat nové obchodní centrum Setra v Ulmu, po dvou letech se opět uskuteční MOT v Mannheimu a měsíc po Busworldu je autobusový veletrh ve Veroně (minule v termínu MOT) ....