Kapsch obvinil ministerstvo dopravy ze zdržování.
Kapsch obvinil ministerstvo dopravy ze zdržování.
www.euro.cz - 22/02/2007 - Kapsch považuje za neuvěřitelné vyjádření náměstka ministra dopravy Jiřího Hodače pro EURO OnLine o tom, že pokud nepřistoupí na požadavky ministerstva, bude muset postavit II. etapu mýtného systému podle původního zadání mikrovlnnou technologií.

"A to ve chvíli, kdy Kapsch na žádost ministerstva dopravy ztratil přes čtyři měsíce vyjednáváním o změně technologie a vyšel maximálně vstříc připomínkám komise ministra vedené profesorem Moosem," sdělil EURO OnLine mluvčí firmy David Šimoník.

"Takový způsob komunikace s generálním dodavatelem přes média je napováženou," dodal spolumajitel firmy Georg Kapsch. "Už několik měsíců blokuje ministerstvo dopravy potřebná rozhodnutí ohledně II. etapy podle původního konceptu."

"Bez komentáře lze ponechat náhlý obrat poradní komise, která před několika dny chválila hybridní řešení Kapsche, a poté ho nedoporučila. Pro Kapsch je při návrhu technologické řešení II. etapy zpoplatnění naprosto zásadní ekonomická návratnost. Vysoce technické zaměření odborné komise zřejmě nedovolilo vzít ekonomické aspekty v úvahu. Protinávrh takzvané Moosovy komise by byl nevýdělečným projektem, který by jen pohlcoval státní prostředky," uvedl Šimoník. Více na http://www.euro.cz/id/xmzmmgcdmq/detail.jsp?id=84283