Autobus Beruška s dětskými autosedačkami se představil  na Euroregion Tour
Prezentace "Berušky". Vpravo dole fanoušek autobusové dopravy Martin Třešnák, student 1. ročníku Střední škola strojní, stavební a dopravní Liberec. Foto BusLine

v Jablonci nad Nisou. Dopravce BusLine prezentoval bezpečnou přepravu dětí. BusLine je oficiálním partnerem letošního Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2015 v ČR.
Reklama
v Jablonci nad Nisou. Dopravce BusLine prezentoval bezpečnou přepravu dětí. BusLine je oficiálním partnerem letošního Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2015 v ČR.
Semily, 22. března 2015 – BusLine a.s. představil v Jablonci nad Nisou v rámci 15. ročníku mezinárodního veletrhu cestovního ruchu „Euroregion Tour 2015“ bezpečný autobus pro děti „Beruška“. Tento způsob přepravy dětí v ČR v rámci tuzemské dopravy provozuje pouze BusLine. Jako oficiální partner se představí i v rámci Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2015 v Praze.
Autobus SOR ILH 12 byl vyroben na zakázku ve společnosti SOR Libchavy spol. s.r.o. a disponuje kapacitou 50 míst k sezení. Všechna sedadla autobusu jsou vybavena moderním systémem IsoFix, díky kterému je dítě bezpečně upoutáno během několika vteřin. Dětské sedačky jsou vyrobeny s použitím technologie Maxi-Cosi Rodi AirProtect® s vylepšenou boční ochranou, která překonává již tak přísné bezpečnostní testy. Sedačka chrání hlavu dítěte v případě nehody a má také optimální ochranu pro oblast boků. Lze ji polohovat, délka a šířka opěrky zad může být přizpůsobena rostoucímu dítěti ve věku od 3 do 12 let.
Beruška je prvním takto vybaveným autobusem, který je provozován na středisku právě v Jablonci nad Nisou. Druhý autobus tohoto typu dostal v rámci loňského Euroregion Touru jméno „Mikeš“. Ten je nasazen na středisku v Liberci. Díky oběma vozům je společnost na základě poptávky schopna zajistit dopravu dětí z mateřských a základních škol z Libereckého kraje. „Služby bezpečné přepravy dětí nabízíme i v ostatních regionech a do budoucna chceme vytvořit flotilu těchto bezpečných autobusů,“ dodal Jakub Vyskočil, statutární ředitel BusLine a.s.

Mezi návštěvníky veletrhu, kteří si přišli prohlédnout exteriér i interiér Berušky, byli zástupci všech věkových kategorií. Maminky se svými dětmi obdivovaly veselé červené sedačky a tatínkové se zajímali spíše o technické vybavení autobusu. Zájem o prohlídku interiéru autobusu projevili i studenti středních škol.

BusLine je oficiálním partnerem letošního květnového Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2015 v Praze a Ostravě. Vedle zajišťování přepravy hokejových týmů bude BusLine pořádat prezentační akci s Beruškou ve fun zóně pro návštěvníky z celého světa.

Z TZ BusLine
Ve speciálním autobuse s dětskými sedačkami se budou moci od 23.11.2012 vozit ....
BusLine a.s. pokračuje v projektu Bezpečnost pro naše děti. Po Berušce Mikeš ....

Autobus Beruška s dětskými autosedačkami se představil  na Euroregion Tour
© BUSportál