Změny u výrobce vozidel ŠKODA TRANSPORTATION
RegioPanter výrobce Škoda Transportation, www.skoda.cz

Přední evropský výrobce vozidel pro hromadnou dopravu ze skupiny PPF posiluje vrcholový management a mění organizační strukturu.
Reklama
Přední evropský výrobce vozidel pro hromadnou dopravu ze skupiny PPF posiluje vrcholový management a mění organizační strukturu.
Společnost provedla interní změny od 1. 6. 2022 a cílem je se prezentovat jako Škoda Group, včetně změny webové domény. Jsou vytvořeny čtyři regionální celky a čtyři produktové řady, včetně dvou nových produktových řad (autobusy – Bus a komponenty – Components). Ty doplní nyní existující produktové řady kolejových vozidel a digitálních řešení i servisních služeb – Rolling Stock & Digital a Service. Vzhledem k mezinárodním ambicím Škody jsou produktové řady pojmenovány anglicky. 

Všechny regiony a produktové řady Bus a Components budou zodpovědné za své hospodářské výsledky, za celý životní cyklus projektů, tedy od první konzultace, přes výběrové řízení až po finální dodání produktů a dalších služeb. Vlastní výzkum a vývoj bude hrát v budoucím směřování skupiny klíčovou roli. Skupina se chce zaměřit na nová řešení pro moderní a udržitelnou dopravu ve městech i mimo ně. Ještě letos se tak chystá představit novinky ve svém portfoliu.

Skupina nově založila oddělení Sales & Project Office, jež bude podporovat prodej po celém světě, koordinovat projekty a zajišťovat plánování zdrojů, a tedy vyšší efektivitu celého procesu podávání nabídek. Oddělení skupinové strategie nově vede Martina Casanova a další posilou pro management skupiny je Anna Vaschenko, která bude od 1. července 2022 odpovídat za nákup komponent, surovin a materiálů pro celou skupinu.

Hlavní změnou ve skupině je tedy rozdělení na jednotlivé regiony a produktové řady. Finance, právní služby, lidské zdroje, komunikace, strategie a obchodní a projektová kancelář budou ale řízeny centrálně pro celou skupinu. Nicméně i v těchto centrálních funkcích bude probíhat specializace některých pozic přímo pro určité regiony či produktové řady.

Zdroj: TZ společnosti ŠKODA TRANSPORTATION a.s.