Zápis z jednání Valné hromady ADSSF
Valná hromada ADSSF 8. a 9. září 2022. Zleva: Ludomír Landa, za Svaz dopravy a ADSSS; Jaroslav Hanák, prezident ADSSF; Jindřich Poláček, 1. viceprezident ADSSF a generální ředitel ARRIVA autobusy; Radislav Kusák, předseda revizní komise ADSSF a generální ředitel ČSAD Uherské Hradiště. Foto ADSSF

Jednání Asociace dopravních, spedičních a servisních firem Čech, Moravy a Slezska se konalo v Rožnově pod Radhoštěm od 8. do 9. září 2022. Členové rozhodli o budoucnosti ADSSF.

Jednání Asociace dopravních, spedičních a servisních firem Čech, Moravy a Slezska se konalo v Rožnově pod Radhoštěm od 8. do 9. září 2022. Členové rozhodli o budoucnosti ADSSF.

Druhou letošní Valnou hromadu ADSSF vedl prezident Jaroslav Hanák. Vyjádřil se k situaci v České republice ve vztahu k válce na Ukrajině, k vývoji ekonomiky a opatřením vlády k cenám energií a plynu. Drahé ceny způsobují v průmyslu i v dopravě velké problémy. Dne 13. 9. proběhne jednání tripartity, 14. 9. bude projednána strategie a následně by měla vláda oznámit opatření. Členové byli informováni o projednávaných změnách legislativy, o vývoji ve Svazu dopravy, o projednávané problematice v RHSD, spolupráci s ministrem dopravy, o možnostech čerpání evropských peněz a dalších aktuálních problémech. Diskutovalo se o dopravní obslužnosti a nákladní dopravě.

Na jednání proběhna zásadní strategická diskuze o budoucnosti a formě organizačního uspořádání Asociace od roku 2023. Současný dlouholetý prezident Jaroslav Hanák již před časem oznámil, že již nebude v jejím vedení pokračovat. Stejně tak nekandidoval na prezidenta Svazu dopravy.

Byly navrženy tři možnosti:

1. členové si zvolí nové představenstvo a revizní komisi a ADSSF bude dál pokračovat
2. "moravská" asociace se spojí se středočeskou asociací dopravců ADSSS
3. ADSSF bude pokračovat v rámci Sdružení ČESMAD BOHEMIA.

Další variantou pak bylo po 30 letech činnost ADSSF ukončit. Po diskuzi k jednotlivým návrhům členové v tajné volbě většinou hlasů rozhodli o pokračování činnosti i do budoucna s nově zvoleným vedením. Volby se uskuteční 6. 12. 2022.

Jednání se zúčastlili Jan Medveď za ČESMAD Bohemia, Ludomír Landa za Svaz dopravy a ADSSS a zástupci společnosti SOR Libchavy s odbornou prezentací.

Zápis z Valné hromady je pro oprávněné uživatele ZDE

 

.

 


Zápis z jednání Valné hromady ADSSF
Zleva: Radislav Kusák, generální ředitel ČSAD Uherské Hradiště a předseda revizní komise ADSSF; Michal Šedivka, ředitel Střední školy automobilní Holice a Milan Smejkal, čestný viceprezident ADSSF, oslavili v Rožnově pod Radhoštěm životní jubilea. Foto ADSSF