Volvo FM získalo Red Dot Award 2021

Nový model Volvo FM společnosti Volvo Trucks získal ocenění Red Dot Award 2021 v kategorii produktového designu pro nákladní vozidla.
Nový model Volvo FM společnosti Volvo Trucks získal ocenění Red Dot Award 2021 v kategorii produktového designu pro nákladní vozidla.
Vyznamenání „Red Dot“ se stalo mezinárodně uznáváno jako jedna z nejvyhledávanějších značek kvality pro kvalitní design. Soutěž odstartovala již v roce 1955 v Centru Nordrhein Westfalen v německém Essenu. Dnešní porota „Red Dot“ se skládá z přibližně 50 mezinárodních odborníků.

Vývoj nového modelu Volvo FM následoval po rozsáhlých průzkumech a rozhovorech se zákazníky, které potvrdily důležitost a přínos řidiče k ziskovosti a image dopravních společností. Designérský tým se proto rozhodl, navrhnout nejlepší kancelář „na kolech“ v tomto odvětví. Výsledkem bylo všestranné nákladní vozidlo, které je agilní, prostorné a hlavně bezpečné a pohodlné pro každého řidiče.

Nové Volvo FM nabízí řadu inovací, které společně zajišťují vyšší úroveň pohodlí, bezpečnosti a produktivity. Příkladem je prostorná nová kabina a vylepšenou viditelnost pomocí snížené linie dveří, nová zpětná zrcátka a volitelná rohová kamera na místě spolujezdce, která poskytuje doplňkový výhled na boční stranu vozidla. Volvo FM lze také přizpůsobit tak, aby umožňovalo výrazné úspory paliva a CO2.

Interiér je zvýrazněn novou přístrojovou deskou a dynamickým 12palcovým displejem s vysokým rozlišením. Uživatelsky přívětivá přístrojová deska je navržena tak, aby zjednodušila interakci řidiče a minimalizovala rozptýlení při přístupu k důležitým informacím, a je připravena na budoucí aktualizace a služby jakými je např. konektivita.

Vnější design modelu Volvo FM zdůrazňuje jeho univerzálnost pro různé úkoly. Kabina má nový aerodynamický tvar s čistými výraznými liniemi. Světlomety ve tvaru V vytvářejí okamžité rozpoznání a design robustní přední masky dodává vozidlu výrazný a sebevědomý vzhled.

Nové Volvo FM bylo uvedeno na trh v průběhu roku 2020 společně s modely Volvo FH, Volvo FH16 a Volvo FMX. Všechna čtyři nová těžká nákladní vozidla začala být sériově vyráběna od března 2021.


Volvo FM získalo Red Dot Award 2021
Volvo FM získalo Red Dot Award 2021