Ve Zlínském kraji dostanou jízdní řády novou podobu
Cestující na vývěsní tabuli najde informace o čase odjezdu jednotlivých spojů, číslo linky, číslo spoje, označení dopravce a další příznaky. Vzhled je přizpůsoben IDZK. Foto KOVED

KOVED naistaluje na vývěsních plochách ve větších přestupních uzlech v regionu nové odjezdové jízdní řády autobusů IDZK.

Reklama
KOVED naistaluje na vývěsních plochách ve větších přestupních uzlech v regionu nové odjezdové jízdní řády autobusů IDZK.

Vývěsní tabule s jízdními řády Integrované dopravy Zlínského kraje (IDZK) získávají přehlednější podobu. Koordinátor veřejné dopravy Zlínského kraje (KOVED) je začíná instalovat, na řadu přijdou postupně všechny zastávky.

Od spuštění projektu IDZK v loňském roce se snažíme o to, aby krajská doprava byla pro cestující přívětivá nejen dostatečnou nabídkou spojů, ale také přehledností a estetikou informací. Navenek se proto prezentujeme jednotným vizuálním stylem, zastávky IDZK jsou jednoznačně identifikovatelné naším logem. A v našem vizuálním stylu jsou nyní zpracovány i odjezdové jízdní řády,“ uvádí jednatel společnosti KOVED Martin Štětkář.

Prvním uzlem, kde se veřejnost může s novinkou setkat, je dopravní terminál Bystřička, železniční stanice. Cestující na vývěsní tabuli najde informace o odjezdech do jednotlivých směrů, kde má vždy uvedený čas odjezdu, číslo linky, číslo spoje, označení dopravce a další příznaky (zejména v které dny spoj jede, jestli je na něm garantovaný bezbariérový vůz, jestli má např. prázdninové omezení apod.). Z QR kódu může zjistit také on-line polohu vozidel nebo aktuální zpoždění spoje. Nové odjezdové jízdní řády budou postupně instalovány na další přestupní uzly. V další fázi dostanou novou podobu i běžné jízdní řády vyvěšené na zastávkách.

IDZK vznikla v lednu 2021, kdy vstoupily v platnost nové smlouvy s dopravci a Zlínský kraj zavedl integrovaný tarif. Dopravní obslužnost zabezpečuje společnost KOVED, která mimo jiné objednává u dopravců autobusové a železniční spoje. 

Ve Zlínském kraji dostanou jízdní řády novou podobu
První nové odjezdové tabule jsou na terminálu Bystřička, železniční stanice. Foto KOVED
Ve Zlínském kraji dostanou jízdní řády novou podobu
Z QR kódu lze zjistit on-line polohu vozidel nebo aktuální zpoždění spoje. Foto KOVED