Světlo na konci tunelu: 10 nových autokarů VDL Futura
10 nových autokarů VDL Futura pro Kupers v Nizozemsku: Ard Romers, výkonný ředitel VDL Bus & Coach Nederland (na fotce vpravo) a Bert Fonteijn, výkonný ředitel Kupers Touringcars. Foto VDL

Nizozemská společnost Kupers nabízí dopravu svými luxusními autobusy na výlety několik desetiletí, po měsících omezení se připravuje na restart svého odvětví a kupuje nové autokary od VDL.

Nizozemská společnost Kupers nabízí dopravu svými luxusními autobusy na výlety několik desetiletí, po měsících omezení se připravuje na restart svého odvětví a kupuje nové autokary od VDL.

Nizozemský rodinný podnik pokračuje ve své desetiletí trvající spolupráci s VDL. Autobusová společnost Kupers se s deseti novými autokary Futura připravuje na nadcházející turistickou sezónu. „Pokud jde o načasování, tato dodávka nemohla být lepší,“ říká Ard Romers, výkonný ředitel VDL Bus & Coach Nederland.

Vztah mezi Kupers a VDL sahá daleko do minulosti a v průběhu let Kupers investovala do více než 350 autobusů a autokarů VDL. „Dlouholetá spolupráce, na kterou můžeme být hrdí,“ uvádí Romers a Bert Fonteijn, generální ředitelé Kupers Touringcars.

"Po těžkém období, zejména pro turistický sektor, je světlo na konci tunelu," říká Fonteijn. "Po cestovních omezeních, která jsme v poslední době zažili, nyní vidíme zotavení trhu. Lidé zůstávají mobilní, potřebují flexibilitu a chtějí znovu jezdit na výlety. Jsme lídrem na trhu v regionu Eindhoven a právě proto je vztah s VDL, která má se sídlem v Eindhovenu v regionu kořeny, tak výjimečný. Pro nás je poskytování kvality to nejdůležitější a VDL do našeho konceptu dokonale zapadá."

Romers: "Vidíme, že trh autokarů vykazuje známky oživení. Jde o pozitivní vývoj. Společnost VDL Bus & Coach nedávno znovu zahájila výrobu autokarů, což nám umožňuje dobře reagovat na potřeby a požadavky evropského trhu. Řada VDL Futura má prokazatelně vysokou spolehlivost a hospodárnost. Zejména konkurenceschopné náklady na kilometr, díky nízké hmotnosti a vysoké kapacitě, jsou mimořádně důležité, zvláště v době, kdy cena paliva raketově roste. Úsporná pohonná jednotka Euro 6 také minimálně zatěžuje životní prostředí."

Futury pro Kupers jsou ve dvou délkových variantách: 8 Futur FHD2-129 s 53+1+1 sedadly a 2 Futury FHD2-139: jedno vozidlo je vybaveno 61+1+1 sedadly a druhé 57+1+1 . Všechny vozy Futura mají mimořádně pohodlná sedadla VDL Class 300 a 500. Tento typ autokaru je ideální pro luxusní cestování.

Kupers se rozhodl pro kompletní design zahrnující ledničky, kávovary, LCD obrazovky a USB na každém sedadle. K zajištění bezpečnosti cestujícího i řidiče vybral také různé bezpečnostní systémy.

Společnost Kupers byla založena v roce 1931, tehdy přepravovala dělníky do továren. Po válce, v roce 1945, byla společnost restartována a v 60. a 70. letech se Kupers začala více zaměřovat na jednodenní výlety a vícedenní zájezdy autokarem po celé Evropě. V současné době kromě jiného intenzivně spolupracuje s Arriva Personenvervoer (pravidelná doprava) a FlixBus (mezinárodní linková doprava). V posledních letech Kupers provedla několik akvizic a převzala několik společností. Vozový park Kupers se skládá z více než 85 vozidel a zaměstnává více než 250 lidí. Každoročně investuje 4 až 5 milionů Eur do nových kvalitních vozidel. 84 autokarů je vybaveno ultramoderními motory Euro 6 (jedinou výjimkou je historický kabriolet).