Škoda Group nově nabízí přestavbu dieselových autobusů na elektrobusy
Pepper motion se zabývá přestavbami dieselových autobusů, kamionů a komunálních vozidel na elektrické. Foto pepper

Český výrobce se dohodl s pepper motion na spolupráci při elektrifikaci dieselových autobusů na elektrické. Pepper poskytuje dieselovým autobusům a nákladním vozidlům "druhý život" šetrný k životnímu prostředí.
Reklama
Český výrobce se dohodl s pepper motion na spolupráci při elektrifikaci dieselových autobusů na elektrické. Pepper poskytuje dieselovým autobusům a nákladním vozidlům "druhý život" šetrný k životnímu prostředí.
Škoda nabízí svým zákazníkům širokou škálu řešení šitých na míru pro mobilitu budoucnosti ve veřejné dopravě. Kromě nových ekologických vozidel CITY-FAMILY se nově rozšiřují možnosti o přestavby naftových autobusů na e-busy pomocí technologie pepper. Škoda Group podepsala 5. září s německou společností pepper motion, specialistou na přestavby a modulární systémy pro elektrický pohon, memorandum o porozumění.

"Jsem ráda, že kromě vylepšení trolejbusů novou bateriovou technologií máme nyní v nabídce i přestavbu dieselových autobusů na elektrobusy. Vytváříme tím nové možnosti pro zákazníky a regiony, které například z finančních důvodů upřednostňují právě modernizace", komentuje Tanya Altmann, prezidentka Bus Mobility Solutions, Škoda Group.
 
Stejně jako Škoda, i pepper motion, jako technologický lídr a průkopník v oblasti retrofittingu, usiluje o úspěšnou transformaci mobility. Základním produktem je sada, kterou lze použít k přestavbě dieselových autobusů a nákladních vozidel na elektromobily. V porovnání s novým dieselovým autobusem činí úspora emisí CO2 u přestavěného autobusu přibližně 68 tun ročně.

"Udržitelná ochrana životního prostředí a klimatu, stejně jako efektivní využívání zdrojů a energie jsou klíčovými pilíři všech našich firemních aktivit. S našimi řešeními přestaveb aktivně přispíváme ke snižování emisí v dopravě směrem k hlavnímu cíli, kterým jsou nulové emise a CO2 neutralita," říká Andreas Hager, jednatel společnosti pepper motion.  

Partnerství se Škodovkou umožní společnosti pepper přístup na další trhy, především východní a jihovýchodní Evropy, a poskytne exkluzivitu služeb například v České republice, Bulharsku nebo Finsku. Například od roku 2023 rozšiřuje pepper své produktové portfolio a vedle přestaveb nákladních vozidel Mercedes-Benz Actros MP3 nabídne také elektrifikace Actros MP5. První vozidla dostanou čtyři bateriové sady s celkovou kapacitou 240 kWh a umožní tak dojezd kolem 250 km. Hlavními cílovými trhy jsou Německo, Rakousko, Francie, Itálie a Polsko. Společnost také spolupracuje na vývoji prototypu kamionu s autonomním řízením. Má jít o možnost dodatečné montáže senzorů a SW s funkcemi automatizovaného a autonomního řízení do stávajících vozidel pro jízdu na vybraných trasách mezi dvěma logistickými centry. Od léta 2023 se má začít s testováním v reálném provozu u pilotního zákazníka.   

Škoda Group a také pepper motion můžete navštívit od 20. do 25. září na veletrhu IAA v Berlíně.

Škoda Group nově nabízí přestavbu dieselových autobusů na elektrobusy
Škoda Group nyní rozšiřuje širokou škálu řešení šitých na míru pro mobilitu budoucnosti o možnost přeměny dieselových autobusů na e-busy pomocí inovativní technologie pepper imotion. Podpis memoranda o porozumnění: Tanya Altmann, prezidentka Bus Mobility Solutions, Škoda Group a Andreas Hager, jednatel pepper motion.