Quick Bus se vrací na linku z Rumburku do Prahy
Od 11. dubna se znovu rozjede dálková linka Rumburk - Varnsdorf - Česká Lípa - Praha. Foto Quick Bus

V pondělí 11. dubna bude obnoven provoz na lince 510901 Rumburk - Varnsdorf - Česká Lípa - Praha. Quick Bus získal znovu licenci.
Reklama
V pondělí 11. dubna bude obnoven provoz na lince 510901 Rumburk - Varnsdorf - Česká Lípa - Praha. Quick Bus získal znovu licenci.
Dopravce Quick Bus provozoval dálkovou mezikrajskou linku z Ústeckého přes Liberecký a Středočeský kraj do Prahy na komerční bázi od roku 2005, pro další období od 1. 1. 2022 požádal Ústecký kraj o novou licenci. Liberecký kraj, jako dotčený úřad, ve svém závazném stanovisku z důvodu souběhu s dotovanými linkami na svém území stanovil takové omezující podmínky, které následně vedly dopravce k rozhodnutí z ekonomických důvodů provoz linky zcela ukončit. Proti omezujícím podmínkám se Quick Bus odvolal a podle správního řádu o správnosti stanoviska Libereckého kraje rozhodovalo ministerstvo dopravy, kterého po přezkoumání zrušilo a nařídilo o věci rozhodnout znovu. Výsledkem je vydání nové licence a jízdní řád v téměř původní trase.

Jízdenky jsou již v prodeji v IDOS, za cestu mezi Prahou a Rumburkem zaplatíme 170 Kč, do Dubé 100 Kč, České Lípy 120 Kč, do Nového Boru 130 a Vansdorfu 160 Kč.