Pražský dopravní podnik objednal od Iveco Bus nové autobusy
Kloubové autobusy Iveco Streetway jsou třínápravové, se čtyřmi dvoukřídlými dveřmi, maximální přepravní kapacitou 145 cestujících, z toho 36 míst pro sedící. Do roku 2027 v Praze může jezdit 143 těchto článkových autobusů. Vizualizace DPP

První kloubová Iveco Streetway přijedou do Prahy na začátku roku 2023, stejně jako první třínápravová Iveco Crossway pro linku na letiště.
První kloubová Iveco Streetway přijedou do Prahy na začátku roku 2023, stejně jako první třínápravová Iveco Crossway pro linku na letiště.
Iveco Czech republic získala ve výběrovém řízení na nové autobusy pro Prahu tři zakázky. Rámcová dohoda na nákup  městských dieselových autobusů typu Standard, Standard+ a Kloubový mezi výrobcem a Dopravním podnikem hl. m. Prahy (DPP) byla uzavřena 17. února 2022. Flotilu DPP během pěti let může posílit až 100 autobusů Iveco Streetway 12m, 10 vozů Iveco Crossway LE 14,5m a 143 kloubových Iveco Streetway 18m.

Prvních 15 kloubových autobusů Streetway DPP objednal 13. července a měly by dorazit nejpozději do devíti měsíců do depa v Hostivaři. Zároveň je v registru smluv zveřejněna smlouva na dodání šesti kusů 14,5metrových částečně nízkopodlažních třínápravových třídvéřových autobusů Iveco Crossway. První třínápravové vozy vyráběné ve Vysokém Mýtě určené pro linku Airport Express z Hlavního nádraží na Letiště Václava Havla mají přijet do vozovny Řepy v březnu 2023. Součástí obou prováděcích smluv je nákup sad HW a SW pro diagnostiku závad autobusů. Všechna nová vozidla budou vybavena klimatizací.