Pozvánka: Den otevřených dveří ČSAD autobusy Plzeň
Zájezdové autobusy státního podniku ČSAD Plzeň typu Karosa LC 735 či LC 736, bývaly převážně žlutobílé. Poslední byla v provozu v roce 2007 v garážích Nepomuk-Dvorec. Foto ČSAD AP

Přeštice se v sobotu 27. srpna stanou dějištěm výstavy současných i historických vozidel tradičního dopravce v západních Čechách.
Přeštice se v sobotu 27. srpna stanou dějištěm výstavy současných i historických vozidel tradičního dopravce v západních Čechách.
Den otevřených dveří ČSAD autobusy Plzeň odstartuje v areálu Z-Group bus v Přešticích v Husově ulici v 10 hodin dopoledne, potrvá až do odpolední 15. hodiny.     

Návštěvníci se mohou těšit na výstavu současných i historických vozidel, okružní jízdy, nebo na prohlídku areálu a dílen. Zájemci si mohou vyzkoušet i řídit autobus. Nebude chybět doprovodný program pro děti. Připraven bude skákací hrad, házení a střelba na cíl a další soutěže pro malé i velké. Vstupné pro všechny zdarma. Přichystáno je i občerstvení.

K vidění bude průřez současným vozovým parkem, ale především řada historických vozidel. Nejen malí návštěvníci si můžou vyzkoušet místo řidiče ve vystavených autobusech. Rádi mezi sebou také uvítáme nové zájemce o práci řidiče autobusů. Pro nové řidiče nabízíme náborový příspěvek až 30 tisíc korun,“ sdělil ředitel divize ČSAD autobusy Plzeň autobusového dopravce Z-Group bus Václav Königsmark.  
   
Plzeňské ČSAD je nejstarším soukromým dopravcem v západních Čechách. V kraji funguje již téměř 25 let. V tuto chvíli má 110 autobusů a 160 zaměstnanců. Pro zájemce nabízí i vyhlídkové jízdy historickým autobusem a v letních měsících cyklobusy. Provozuje také Muzeum dopravní techniky v Plzni-Doubravce.  

Plzeňské ČSAD je divizí dopravního holdingu Z-Group bus a.s., který zaměstnává celkem 1200 řidičů a další provozní a manažerský personál. Skupina zajišťuje veřejnou linkovou autobusovou dopravu v několika krajích, městskou hromadnou dopravu v několika městech, vnitrostátní i mezinárodní zájezdovou dopravu, zvláštní linkovou dopravu (například návoz a svoz zaměstnanců do firem nebo školní výlety), provozuje cyklobusy a skibusy, zajišťuje náhradní autobusovou dopravu při výlukách železnice, nabízí servisní a pneuservisní služby autobusů a nákladních vozidel, provozuje mycí linky autobusů a nákladních vozidel. Její sesterské společnosti se zabývají také prodejem a distribucí pohonných hmot, provozováním čerpacích stanic pohonných hmot, včetně plnících CNG stanic.

Pozvánka: Den otevřených dveří ČSAD autobusy Plzeň
ČSAD autobusy Plzeň provozuje také Muzeum dopravní techniky v Plzni-Doubravce. Foto Z-Group bus
Pozvánka: Den otevřených dveří ČSAD autobusy Plzeň