Oslavy jara na Konstatinolázeňsku
Nádraží Konstantinovy Lázně. Foto Bezdružická lokálka

V neděli 15. května můžete opět zavítat do železničního muzea v Bezdružicích a do Dvora Krasíkov. Tradičně se můžete svézt i historickým autobusem.
V neděli 15. května můžete opět zavítat do železničního muzea v Bezdružicích a do Dvora Krasíkov. Tradičně se můžete svézt i historickým autobusem.
Oslavy jara na Konstantinolázeňsku jsou vhodné pro rodiny s dětmi, pro které připravili organizátoři: Dvůr Krasíkov, Plzeňská dráha a Škoda bus klub, pěkný program.

Dvůr Krasíkov, Bezdružice a Konstantinovy Lázně propojí mimořádně linka historického autobusu, místa jsou také spojena pohodlnou 8 km dlouhou cestou s mnoha vyhlídkami a zajímavými zastaveními. Na trati Plzeň – Bezdružice bude posílena doprava, kterou pořadatelé doporučují využívat přednostně kvůli krásnému zážitku jízdy romantickou krajinou a vyhlášený vysoký most u Pňovan. Program je připraven od 10 do 17 h:

NÁDRAŽÍ BEZDRUŽICE: otevřené muzeum železnice, komentované prohlídky nádraží, promítání dokumentárního cyklu Bezdružická lokálka - zpátky v čase, občerstvení – kotlíková polévka, možnost pečení špekáčků na ohníčku (na místě ke koupi). Čepuje se pivo Chodovar.

DVŮR KRASÍKOV: atraktivní vyhánění stád koz a kůzlátek ze zimních kotců v 11:00 a 14:00 hod., místní minizoo, jarmark, lidová hudba, soutěže, dílničky pro děti, občerstvení, prodej domácích produktů ze dvora

OSTATNÍ MOŽNÝ PROGRAM V REGIONU: zřícenina hradu Švamberk na vrchu Krasíkov, Ovčí vrch s památníkem selské bitvy, zřícenina hradu Gutštejn, zámek Bezdružice, naučná stezka na Hradišťský vrch, Studánka lásky, 4 km dlouhá in-line dráha a muzeum hasičské techniky v Konstantinových Lázních, Pocitový chodník a wellness Konstantin tamtéž, a mnoho dalšího.

Na akci využijte nejlépe příjezd vlakem. Z Plzně hl.n. odjíždí přímé vlakové spoje v 8:44 (posílená kapacita vlaku), 10:44 a 12:44. V Konstantinových Lázních bude zajištěn přestup na historický autobus ve směru dvůr Krasíkov. Odpoledne v opačném směru  návaznost na vlak do Plzně po 14 a 16 hodině.

Více informací zde.

Oslavy jara na Konstatinolázeňsku