Olomouc nakupuje nová vozidla

V letošním roce bude Dopravní podnik města modernizovat a obnovovat vozový park. Nakupovat se budou autobusy, elektrobus i tramvaje.
Reklama
V letošním roce bude Dopravní podnik města modernizovat a obnovovat vozový park. Nakupovat se budou autobusy, elektrobus i tramvaje.
Do konce června dorazí do Olomouce osm nízkopodlažních autobusů typu Solaris Urbino 12. Jedná se o třetí dodávku tendru z r. 2016. Celkem bylo vysoutěženo 27 autobusů.

Novinkou, která se objeví v olomouckých ulicích na podzim, je nový nízkopodlažní elektrobus z Libchav SOR NS 12. SOR zajistí i systém nabíjení na odstavné ploše autobusů v Hejčíně. V Olomouci testovali elektrobusy od různých společností už třikrát, starší typ SOR EBN 8 naposledy v roce 2015.

A jak to bude s tramvajovým vozovým parkem?

"Budeme pokračovat v úspěšném programu rekonstrukce a modernizace dvou tramvají typu T3 na Vario LF", říká výkonný ředitel Dopravního podniku města Olomouce (DPMO) Jaromír Machálek. Výraznou obměnou projde tramvajový park pořízením osmi nových nízkopodlažních tramvají typu EVO1 z produkce Krnovských opraven a strojíren. Tři vozy budou mít dveře po obou stranách s typovým označením EVO1/0. Dodány mají být také na podzim 2018.

Dopravní podnik města Olomouce
Patří mezi nejvýznamnější provozovatele veřejné dopravy na území Olomouckého kraje, především pak v zóně 71 Integrovaného dopravního systému Olomouckého kraje. Ročně přepraví přibližně 56 mil. cestujících. Na 7 tramvajových a 25 autobusových linkách operuje celkově se 150 vozidly tramvajové a autobusové trakce.

Zdroj: DPMO

Olomouc nakupuje nová vozidla