Novinky v MHD Cheb: Autobus na zavolání, nasazení malokapacitních autobusů

a jízdné MHD po Novém roce beze změn.
Reklama
a jízdné MHD po Novém roce beze změn.
Od 9. prosince byl v Chebu v rámci MHD zaveden tzv. Radiobus, tedy autobus na zavolání. Novinka se týká cestujících na lince 8 Nádraží - Amica, kteří si musí autobus pro svoji jízdu "objednat".

„Prakticky to bude fungovat tak, že cestující musí nejpozději 30 minut před pravidelným odjezdem ze zastávky, z které chce jet, zavolat na dispečink - telefon 354 400 190 - a oznámit, že konkrétní spoj využije,“ vysvětluje Zdeněk Suchan, ředitel společnosti Autobusy Karlovy Vary, která MHD v Chebu zajišťuje. „Pokud nikdo nezavolá, autobus nepojede, zavolá-li alespoň jeden cestující, autobus pojede podle jízdního řádu.“

„Od tohoto kroku si slibujeme roční úsporu nákladů několika desítek tisíc korun,“ vysvětluje ředitel společnosti. „Zároveň je důležité, že cestujícím zůstane zachována možnost tuto málo frekventovanou linku nadále využívat.“

Další novinkou bude zajištění provozu některých linek MHD malokapacitním autobusem. Důvodem je zejména úspora provozních nákladů na linkách s menší frekvencí cestujících, kde menší autobus kapacitně postačuje.

V neposlední řadě je pro cestující důležitá zpráva o tom, že ceny jízdného MHD se od ledna měnit nebudou ) a od 9. prosince také byl v Chebu zahájen provoz nového autobusového nádraží.
Podrobněji viz MÚ Cheb
Zanedlouho začne sloužit nové autobusové nádraží v Chebu. Fotoreportáž

Novinky v MHD Cheb: Autobus na zavolání, nasazení malokapacitních autobusů
Z otevření AN Cheb