Maďarské lázně, Skandinávie a Jižní Německo ...

... tip dovolené s Eurolines pro seniory.
... tip dovolené s Eurolines pro seniory.
Před tropickými teplotami lze uniknout výletem do překrásných skandinávských zemí. Zajímavým tipem mohou být i lázeňské pobyty v nedalekém Maďarsku. Také blízké Německo má nesčetně zajímavostí k objevování – tipem Eurolines jsou například jihoněmecká města - Mnichov, Ulm, Augsburg. Starší lidé u autobusové dopravy určitě ocení i fakt, že spoj je odveze přímo do centra města, odpadne tedy složité cestování z periferie. Doprava autobusem také není nijak náročná na jazykové znalosti. Navíc pro větší skupinky osob je možné u dopravce Touring Bohemia získat slevy, popř. i zajištění ubytování.

Maďarsko-lázně
V celé zemi existuje více než tisíc léčivých horkých pramenů, které lze používat jako prevenci nemocí i léčbu a rehabilitaci pacientů. Lázeňská turistika je proto velkým lákadlem pro mnoho návštěvníků Maďarska. V Budapešti si můžete vybrat dokonce z 10 lázeňských míst, navíc maďarská metropole má co nabídnout i svými památkami. S Eurolines lze vycestovat i do malebného barokního města Györ, které se nachází přibližně 60 km jižně od Bratislavy. Zdejší termální a zážitkové lázně byly otevřeny v říjnu roku 2003.
Linky Eurolines vyráží z České republiky do Budapešti a Györu 4x týdně. Jednosměrná jízdenka stojí od 770 Kč.
Skandinávie
Oblast severní Evropy je bohatá především svými přírodními krásami, jezery, ostrovy, ledovci či skalnatými horami. Ovšem i historie a pamětihodnosti rozhodně stojí za zmínku. I v letních měsících se zde teplota v průměru pohybuje okolo 20˚ C.
Spoje Eurolines míří vždy do Kodaně, dále je možné vybrat si z dalších 14 zajímavých dánských, švédských či norských destinací. Navštívit můžete například: švédské Malmö, Göteborg či Stockholm, či norské Oslo či Mossenporten.
Od 15.6.2007 bude nabídka skandinávských destinací navíc rozšířena i o populární Aalborg, ve kterém lze navštívit Muzeum moderního umění, Historické muzeum, ZOO, aalborgské Námořní muzeum a také Lindholm Høje – nejrozlehlejší uznané vikingské pohřebiště ve Skandinávii.
Linky Eurolines do Kodaně a dále na sever vyráží během letní sezóny každý den. Jednosměrná jízdenka do dánské Kodaně stojí již od 1 050 Kč, do Osla a Stockholmu od 2 260 Kč.
Jižní Německo
V jižním Německu jste doslova za chvíli a například v průběhu září zde stejně jako u nás panuje příjemné klima pro zajímavé procházky po malebných městech.
Mnichov- je centrum Bavorska a třetím největším městem Německa položeným na řece Isar s nacházejí ostrůvky Museumsinsel s Deutschen Museum a Praterinsel. V Mnichově, i v blízkém okolí lze navštívit spoustu jezera jako např. Ammersee, Wörthsee nebo Starnberger See.
Řezno leží na nejsevernějším ohybu řeky Dunaj a od roku 2006 je jeho historické centrum zapsáno na seznamu světového dědictví UNESCO. Je proslavené svou zelení, mnoha parky a aleji, ale také nejstarším mostem Německa a katedrálou Dom St. Peter.
Norimberk představuje střdověkou živoucí metropoli starou přes 950 let.
S linkami Eurolines můžete vyrazit také například do Ulmu, Stuttgartu, Frankfurtu nad Mohanem a mnohých dalších měst po celém Německu.
Linky Eurolines jezdí do Německa každý den, ceny jízdenek jsou závislé na destinaci – např. cena jednosměrné jízdenky do Norimberku a Mnichova je od 550 Kč.

Do všech uvedených destinací lze získat s Eurolines Discount Card slevu 25% z tarifu Economy a Standard. Jízdenky Eurolines si lze objednat on-line nebo na telefonu (+420 224 218 680, +420 731 222 111) – obojí včetně e-ticketu, anebo zakoupit v kancelářích Eurolines či v mnoha smluvních předprodejích po celé České republice. Více informací o linkách Eurolines a jízdní řády naleznete na www.jizdenkydoevropy.cz