Karsan rozšiřuje svou flotilu elektrických vozidel v Rumunsku
Karsan e-ATAK dorazily na začátku dubna do Taurage, nejzelenějšího města v Litvě.

Turecký výrobce podepsal další smlouvu na 16 e-JEST a e-ATAK, letos dosáhne elektrická flotila tureckého výrobce v rumunských městech 180 vozidel.
Turecký výrobce podepsal další smlouvu na 16 e-JEST a e-ATAK, letos dosáhne elektrická flotila tureckého výrobce v rumunských městech 180 vozidel.
Společnost Karsan, která dodala svá elektrická vozidla do několika měst v Rumunsku a má zde flotilu 76 ebusů, oznámila podpis nové smlouvy na autobusy e-JEST a 9 e-ATAK do města Focsani, které jde ve stopách města Deva.

Karsan nedávno podepsala smlouvu o dodávce 56 kusů 18metrových autobusů e-Ata s obcemi Temešvár a Brašov, a se svým rumunským distributorem Anadolu Automobil Rom také s městy Deva, Gura  a Segarcea. Nyní výrobce oznámil uzavření smlouvy na 16 elektrických vozidel pro město Focsani. S objednávkami na 104 elektrických autobusů s dodáním v roce 2022 plánuje do konce roku rozšířit svou stávající flotilu elektrických vozidel na 180.

Okan Baş, generální ředitel Karsan, zdůraznil, že díky dohodám podepsaným v roce 2021 a expanzi exportních trhů dosáhli významného růstu, a uvedl, že Rumunsko přispěje k růstovým cílům Karsanu v roce 2022. „Do roku 2022 jsme vstoupili s cílem zdvojnásobení růstu ve všech oblastech. Nejdůležitější částí našeho cíle růstu je samozřejmě export. S naší vizí elektrického rozvoje e-Volution máme v úmyslu zařadit značku Karsan mezi 5 největších hráčů v Evropě. Spolu s Francií je Rumunsko jedna z nejdůležitějších cílových zemí Karsanu na trhu s elektrickými vozidly. V tomto smyslu to bude jedna z těch zemí, které budou hrát klíčovou roli v našem dvojnásobném cíli růstu, který jsme si stanovili pro letošní rok. S novými smlouvami na elektrická vozidla, které jsme podepsali v Rumunsku, znovu potvrzujeme naši vizi „O krok napřed v budoucnosti mobility“.

Šestimetrový autobus e-JEST je vybaven elektromotorem BMW s výkonem 170 HP a točivým momentem 290 Nm s volitelnými bateriemi BMW o kapacitě 44 nebo 88 kWh a rekuperačním brzdovým systémem. Podle výrobce nabízí dojezd až 210 km.
 
Osmimetrový e-ATAK nabízí dojezd 300 km. Je vybaven elektromotorem s výkonem 230 kW a točivým momentem 2 500 Nm, bateriemi BMW s celkovou kapacitu 220 kWh. Baterie vozidla lze nabít za 5 hodin pomocí AC nabíjení a za 3 hodiny rychlonabíjením. Model má také rekuperační brzdový systém.

Karsan rozšiřuje svou flotilu elektrických vozidel v Rumunsku
eJEST v jihofrancouzském Nice.