IVECO BUS získala významnou zakázku na E-WAY v Itálii
Busitalia může od Iveco Bus objednat během tří let až 150 dvanáctimetrových elektrických autobusů. Řada E-WAY se vyrábí v závodě Rorthais ve Francii. ©Iveco Bus

Rámcová smlouva s Busitalia umožní dodat během tří let 150 městských elektrických autobusů. Jde o dosud největší zakázku na E-WAY v Itálii.

Rámcová smlouva s Busitalia umožní dodat během tří let 150 městských elektrických autobusů. Jde o dosud největší zakázku na E-WAY v Itálii.

IVECO BUS, značka Iveco Group, podepsala tříletou rámcovou smlouvu o dodávce až 150 plně elektrických městských autobusů E-WAY autobusové společnosti Busitalia ze skupiny FS Italiane, která provozuje především služby místní veřejné dopravy prostřednictvím dceřiných společností.

Vozidla budou dodávána v letech 2023 až 2025, přičemž prvních 18 kusů dorazí do měst Padova a Rovigo v červenci 2023. 12metrová verze pro Busitalia bude vybavena klimatizací, USB konektory, vyhrazenými prostory pro vozíčkáře a také systémem zpětného vidění dozadu. Vozidla pro městskou dopravu budou vybavena sedadly pro 28 sedících cestujících, pro příměstskou dopravu budou mít 32 sedadel.

Tato dohoda potvrzuje naši pozici lídra v řešení plně elektrické mobility a dokazuje, že jsme ideálním partnerem pro dopravní operátory při poskytování služeb mobility bez emisí. Jsme hrdí na to, že podporujeme společnost Busitalia při vytváření ještě udržitelnější veřejné dopravy v Itálii,“ řekl Domenico Nucera, prezident Bus Business Unit, Iveco Group.

Současných 800 autobusů E-WAY v provozu ujelo 42 000 000 km.