Irizar i6s Efficient jako Coach of the Year ve Španělsku
Irizar i6S Efficient byl představen 5. 5. 2022. Foto Irizar

Po svém uvedení v květnu loňského roku a udělení Sustainable Bus Award 2023 v říjnu získal nejvýkonnější autokar v historii Irizar ve Španělsku ocenění za nejlepší coach roku 2023.

Reklama

Po svém uvedení v květnu loňského roku a udělení Sustainable Bus Award 2023 v říjnu získal nejvýkonnější autokar v historii Irizar ve Španělsku ocenění za nejlepší coach roku 2023.

Mikel Perez, obchodní ředitel Irizar pro Španělsko a Portugalsko, převzal cenu 18. ledna v hotelu Novotel Madrid. Na akci se sešli podnikatelé z oboru, členové hlavních průmyslových asociací a zástupci institucí.

V Irizar se přizpůsobujeme novým výzvám, které přináší tato nová éra mobility a digitální transformace. Naším hlavním zaměřením u vozidel třídy II je snížení spotřeby paliva (CO2) a optimalizace TCO (celkové náklady na vlastnictví). A Irizar i6s Efficient je toho důkazem. Naše hlavní úsilí je zaměřeno na snahu o optimální efektivitu, která ještě více přispívá, pokud je to možné, k udržitelnosti. A na této cestě zůstaneme s cílem stát se klíčovými hráči v udržitelné mobilitě budoucnosti,“ říká Mikel Perez.

Irizar i6S získal v říjnu 2022 na veletrhu Next Mobility Exhibition v Miláně také cenu Sustainable Bus Awards 2023 pro nejinovativnější a nejudržitelnější autobusy. Porota ze sedmi evropských odborných časopisů ho ocenila za snížení spotřeby paliva o 13 procent, aerodynamický koeficient zlepšený o 30 procent, použití kompozitních materiálů pro snížení hmotnosti (asi o 950 kg méně) a integrované technologie prediktivní údržby pro snížení prostojů. Irizar přepracoval svůj i6S s cílem dosáhnout vyšší provozní efektivity, což je zásadní pro sektor, jehož restart je ovlivněn cenovým tlakem způsobeným energetickou krizí. Výsledkem je vozidlo, které kombinuje osvědčenou platformu s řadou detailů, které výrazně zlepšují jeho TCO.