FlixBus připravil na konci léta pro cestující novinky
Na pražskou Florenc dojedou cestující od 28. srpna spojem FlixBusu z Teplic a pokračují bez přestupu do Brna. Přímý spoj jezdí na Florenc také ze Zlína, cesta trvá 4 hodiny 15 minut.

Spojem Teplického expresu dojedou až na ÚAN na Florenc a dále do Brna a ze Zlína přes Brno bez přestupu do Prahy. Od 1. září dostanou děti, studenti a senioři opět slevu 75 % z jízdného.
Spojem Teplického expresu dojedou až na ÚAN na Florenc a dále do Brna a ze Zlína přes Brno bez přestupu do Prahy. Od 1. září dostanou děti, studenti a senioři opět slevu 75 % z jízdného.
Na jízdní řád Teplického expresu přidal FlixBus od 28. srpna ke spojení s odjezdem v 8:00 z Celní také zastávku na Ústředním autobusovém nádraží na Florenci, zde spoj zastaví v 9:35. Dále pokračuje spoj do Brna. Na autobusovou stanici Grand přijíždí ve 12:40. Opačným směrem vyjede v 15:10 autobus z Grandu, na Florenci zastaví v 17:45, v Holešovicích v 18:05 a do lázeňských Teplic dorazí v 19:13. „Zákazníci si žádali spojení také do centra Prahy, prodloužení linky až do Brna přináší úplně premiérové propojení Teplic s moravskou metropolí. Při zvyšujícím se zájmu o lázeňství se bude jistě pro zájemce z Brna jednat o zajímavou alternativu,“ vysvětluje koncepci linky mluvčí FlixBusu Tomáš Beránek.

I z opačného směru se český trh dočká novinky. Podle dopravce přímé spojení z Prahy do Zlína žádali zlínští krajané v Praze i cestující ze Zlína a okolí. Linka je koncipována tak, aby se cestující dostali v rozumnou dobu do metropole. Autobus vyjíždí ze Zlína v 5:50, dále zastavuje ve Zlíně, Malenovicích, v Kroměříži na autobusovém nádraží (6:25) a v Kroměříži na Milíčově náměstí, do Brna přijíždí v 7:30, dále pokračuje expresně do Prahy, kam dorazí v 10:15 na Florenc. Zpáteční přímá linka do Zlína startuje již ve 12:05 z Florence a se stejnými zastávkami končí ve Zlíně v 16:20.

Po srpnové přestávce od září znovu dostanou 75% slevu z jízdného  děti, studenti do 26 let a senioři nad 65 let. Stát garantuje od 1. dubna tohoto roku slevu pro zmíněné skupiny pouze 50 %. Zbývajících 25 % jízdného doplatí FlixBus ze svých nákladů. Jízdenku si zákazníci koupí jako obvykle a při nástupu do autobusu se prokáží odpovídajícím průkazem. Studenti kartou ISIC či studentskou kartičkou, senioři osobním dokladem. „Již v jarním období měla tato naše iniciativa skvělou odezvu. Senioři i studenti volili FlixBus jako svého přepravce častěji než dříve. Jsme rádi, že v akci můžeme pokračovat i na podzim,“ doplňuje Beránek. „Naším cílem je i za zhoršujících se ekonomických podmínek zachovat dostupnou mobilitu pro široké skupiny obyvatelstva.“ Pro dospělé cestující bez nároku na slevy dopravce doporučuje nakupovat jízdenky s týdenním až čtrnáctidenním předstihem. Včasným nákupem lze velmi výrazně ušetřit.