FlixBus kupuje od skupiny Transdev společnost Eurolines

Jednání o prodeji trvala jen dva měsíce. Transdev Group 30. dubna 2019 prodala své aktivity v dálkové autobusové přepravě FlixBusu.   
Reklama
Jednání o prodeji trvala jen dva měsíce. Transdev Group 30. dubna 2019 prodala své aktivity v dálkové autobusové přepravě FlixBusu.   
FlixBus a skupina Transdev úspěšně ukončily vyjednávání o prodeji dálkové autobusové přepravy pod značkou Eurolines a isilines. Jednání o prodeji začala 4. března a skončila 30. dubna 2019. Obchodní aktivity i značky Eurolines a isilines nyní oficiálně patří FlixBusu.

Zahrnuje to všechny aktivity Eurolines na trzích ve Francii, Holandsku, Belgii, Španělsku a také v České republice, přičemž nabídka autobusových spojení se týká celkem 25 zemí. Ve vnitrostátní autobusové přepravě ve Francii operuje společnost pod značkou isilines. Na dosavadních trzích Eurolines budou na převzetí obchodních aktivit dohlížet příslušní regionální ředitelé FlixBusu. Skupina Transdev si ponechává své aktivity v oblasti B2B pronájmu autobusů ve Francii, která bude nově provozována pod značkou Transdev (dříve isilines).

Ode dneška a během nadcházejících měsíců budou zaměstnanci FlixBusu i Eurolines společně pracovat na integraci organizace i sítě. 

Jochen Engert, zakladatel a CEO FlixBusu: „Chceme nabízet zelenou a dostupnou mobilitu cestovatelům po celém světě. Integrace dopravních sítí Eurolines a isilines umožňují náš další evropský rozvoj. Po vyhodnocení stávajících aktivit budeme pracovat na tom, co umíme nejlépe – abychom zákazníkům přinesli tu nejlepší nabídku, a to jak ve výběrů destinací, tak i v úrovni kvality služeb.“
  
 Thierry Mallet, předseda představenstva a CEO společnosti Transdev Group: „Naše týmy dokázaly vést jednání ohledně prodeje aktivit v oblasti dálkové autobusové přepravy Transdev Group s FlixBusem rychle a efektivně. Tento prodej je součástí nové strategie Transdevu, a tou  je soustředit zdroje na náš hlavní byznys, veřejnou dopravu a služby přepravy v oblasti B2B a zde podávat výkon za co nejlepší ceny, přinášet technologické a digitální inovace, zejména za účelem zvýšení zákaznické spokojenosti.“

FlixBus vstupil na německý trh s dálkovou autobusovou dopravou v roce 2013, o dva roky později i na trh francouzský. Integrace s Eurolines posiluje  evropskou síť spojů FlixBusu na klíčových evropských trzích.

FlixBus