Finalisté pro Sustainable Bus Awards 2024

Prestižní ceny za udržitelnost v sektoru veřejné dopravy se budou udělovat na Busworld v říjnu 2023 v Bruselu. Mezi finalisty v kategorii meziměstských udržitelných autobusů je Iveco  Crossway LE Electric, které Iveco Bus brzy představí.

Prestižní ceny za udržitelnost v sektoru veřejné dopravy se budou udělovat na Busworld v říjnu 2023 v Bruselu. Mezi finalisty v kategorii meziměstských udržitelných autobusů je Iveco  Crossway LE Electric, které Iveco Bus brzy představí.

I letos bylo pověřeno výběrem nejlepších modelů autobusů ve třech samostatných kategoriích Urban, Intercity a Coach pověřeno sedm evropských novinřů. Se zaměřením na snižování emisí a integraci inovativních technologií je cílem ocenit úsilí průmyslu o zelenější a propojenější budoucnost. Finalisté soutěže:

Městský/Urban

Kategorie Urban se zaměřuje na autobusy navržené speciálně pro městskou dopravu, které produkují nižší emise a poskytují lepší manévrovatelnost. Mezi konkurenčními vozidly jsou Karsan e-Ata Hydrogen, MAN Lion's City 10 E, Solaris Urbino 18 Hydrogen, Iveco Bus E-Way nové generace a Otokar e-Kent. Tyto autobusy jsou příkladem závazku tohoto odvětví k řešení udržitelné městské mobility.

Meziměstský/Intercity

Finalisté reprezentují autobusy, které vynikají efektivní a pohodlnou dopravou. Mezi významné konkurenty patří Mercedes-Benz Intouro K Hybrid; Otokar Territo Cng; Setra MultiClass S 515 LE (hybrid); Temsa Ld Sb E a Iveco Bus Crossway LE Electric. Tyto modely demonstrují odhodlání průmyslu snižovat emise při zachování vysokých standardů výkonu.

Autokar/Coach

V kategorii zaměřené na vozidla na dlouhé vzdálenosti patří mezi finalisty Irizar i6S Efficient Hydrogen, Setra Top Class S 515 HDH, Van Hool T 16 Astron a Temsa T545SE. Tyto autobusy reprezentují spojení ekologie, pohodlí a vysokého výkonu.

Porota a předání cen

Vybrané modely autobusů nyní projdou přísným hodnocením poroty složené z evropských novinářů. Důkladné posouzení zváží širokou škálu faktorů, včetně technologického pokroku, energetické účinnosti, spolehlivosti, bezpečnostních prvků, zkušeností cestujících a celkové udržitelnosti. Zkušenosti a kritické analýzy novinářů budou rozhodující při rozhodování o vítězích ve všech třech kategoriích. Ceremoniál Sustainable Bus Awards se bude konat v říjnu na Busworld (7.-12. října), největší evropské výstavě věnované tomuto odvětví.

Vítězové Sustainable Bus Award 2023