Evropské země podpoří první elektrickou BRT linku ve východní Africe
V Keni vznikne s podporou EU první elektrická BRT linka. Foto kenyanwallstreet.com

Evropská unie přispěje na zavedení kvalitní a ekologické veřejné dopravy v hlavním městě Keni téměř 348 miliony EUR. Lepší a cenově dostupná doprava dá lidem více možností dojíždět do školy a do práce a rozšíří jejich příležitosti pro zlepšení života v této africké zemi.

Reklama

Evropská unie přispěje na zavedení kvalitní a ekologické veřejné dopravy v hlavním městě Keni téměř 348 miliony EUR. Lepší a cenově dostupná doprava dá lidem více možností dojíždět do školy a do práce a rozšíří jejich příležitosti pro zlepšení života v této africké zemi.

Předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyenová a prezident Keni William Ruto se dohodli na posílení partnerství mezi EU a Keňou a na možnostech, jak v Keni řídit zelenou a digitální transformaci v rámci Global Gateway. Komisařka Jutta Urpilainenová a tajemník kabinetu pro dopravní spolupráci pak podepsali prohlášení o záměru financovat elektrickou autobusovou linku „Nairobi Core Bus Rapid Transit Line 3“ (BRT 3). Celková částka 347,6 milionů EUR  (50 miliard keňských šilinků) z rozpočtu EU zahrnuje 45 milionů EUR ve formě grantů.

Inovativní projekt BRT linky 3 je klíčovým koridorem Mombasa-Kisangani, který je prioritou investičního balíčku Global Gateway Africa-Europe. Tato linka bude první vyhrazenou rychlou elektrickou autobusovou linkou ve východní Africe a je součástí systému pěti BRT linek, které mají být vybudovány v hlavním městě Keni. Linka Bus Rapid Transit Line je navržena podle evropských standardů a financovaná konsorciem partnerů Team Europe a je silně zaměřena na nejvyšší sociální a ekologické standardy. Očekává se, že BRT Line 3 bude v provozu v roce 2030.

EU poskytuje granty ve výši 45 milionů EUR, zatímco Evropská investiční banka a Francouzská rozvojová agentura AFD společně podporují projekty částkou 236,3 milionu EUR. Jménem německého spolkového ministerstva pro hospodářskou spolupráci a rozvoj (BMZ) a EU poskytne technickou pomoc při realizaci projektu také Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH. Keňská vláda přispívá na své straně částkou 66,3 milionů EUR.

Silné zaměření na udržitelnost

Podpora rychlé hromadné dopravy pomůže zkrátit dobu dojíždění, omezit znečištění, snížit dopravní nehody a zvýšit bezpečnost cestujících. Autobusy budou jezdit na zelenou obnovitelnou elektřinu vyrobenou v Keni. Projekt má nastavit cenově dostupné jízdné a umožnit přístup k veřejné dopravě pro mládež, ženy, domácnosti s nízkými příjmy a osoby se zdravotním postižením. Pořízeno má být 110 autobusů a vybudována příslušná infrastruktur včetně dep a nádraží.

Elektrická BRT linka 3 přepraví denně až 300 000 osob dojíždějících za prací přes nejvíce přetížené oblasti Nairobi. Ve špičce bude jezdit autobus každé 3 minuty.

Nairobi rostlo exponenciálně, ale jeho veřejná doprava nerostla stejným tempem. Během posledních 10 let EU spolupracovala s keňskou vládou tím, že nabídla technickou pomoc keňskému dopravnímu sektoru. Jedním z výstupů je vytvoření Nairobi Metropolitan Transport Authority (NaMATA) jako vládního orgánu. NaMATA bude institucionálním protějškem, který povede tuto operaci BRT 3 s EU. S technickou pomocí EU/Team Europe vláda zahájila rozhovory se sektorem matatu (neformální autobusový systém) s cílem přijmout implementaci systému Bus Rapid Transit (BRT).

K podpisu spolupráce došlo měsíc po prvním podnikatelském fóru EU-Keňa (21.–22. února) a strategickém dialogu mezi EU a Keňou v Nairobi, kde obě strany potvrdily cíl posílit partnerství mezi EU a Keňou v rámci Global Gateway a podpořit udržitelné investice.

"Keňa je pro EU v Africe dobrým partnerem. Společně řeší některé z největších současných globálních výzev, jako je boj proti změně klimatu. A jsme blízcí spojenci, pokud jde o obranu řádu založeného na mezinárodních pravidlech. EU velmi oceňuje, že Keňa podporuje svobodu a nezávislost ukrajinského lidu," uvedla Ursula von der Leyen, předsedkyně Evropské komise.

Prezident Ruto potvrdil odhodlání Keni k zelenému přechodu, jak se předpokládá v plánu země na zmírnění změny klimatu. Připojí se tak k dalším africkým zemím jako je Nigérie, Ghana a Jižní Afrika. V únoru 2022 Keňa oznámila, že bude provozovat ve svém BRT systému pouze elektrická vozidla, ale neměla  dostatečné finanční prostředky. Země bojuje s nedostatkem paliva, který způsobil prudký nárůst cen pohonných hmot a negativně ovlivňuje životní úroveň mnoha Keňanů. Toto nové financování však přináší novou naději do plánů Keni, zejména pro její hlavní město Nairobi.

Evropská investiční banka podpoří vizionářský systém BRT v Nairobi 201 miliony EUR. Jde o dosud největší podporu EIB pro udržitelnou městskou dopravu ve východní Africe, která umožní milionům lidí žijících v hlavním městě Keni přístup k bezpečné a ekologické dopravě