Dostupná Šumava přijímá rezervace pro podzimní část
Oblíbené výlety pro méně pohyblivé starší občany pořádá Národní park Šumava společně s ČSAD z Plzně již téměř 25 let. Foto ČSAD autobusy Plzeň

Plzeňské ČSAD pořádá spolu s Národním parkem Šumava pro seniory a osoby se sníženou mobilitou výlety už téměř 25 let. Letos začínají 6. září.
Plzeňské ČSAD pořádá spolu s Národním parkem Šumava pro seniory a osoby se sníženou mobilitou výlety už téměř 25 let. Letos začínají 6. září.
Podzimní série celodenních autobusových výletů s průvodcem pro seniory a osoby se sníženou mobilitou do malebných zákoutí přírody Národního parku Šumava pod názvem Dostupná Šumava začne 6. září a potrvá do 27 října. Jezdit se bude třikrát do týdne, celkem se na podzim pojede 24 termínů. Lidé se na oblíbené zájezdy ale musí registrovat předem u ČSAD Plzeň.

Oblíbené výlety pořádá Národní park Šumava společně s ČSAD autobusy Plzeň již téměř 25 let. Díky nim se mohou méně pohybliví starší občané dostat do podmanivých míst jedinečné krajiny a divoké přírody Šumavy, kam se nedá, a v některých případech ani nesmí, zajet autem.

Začínáme s příjmem rezervací pro podzimní část Dostupné Šumavy. Registrovat se a zarezervovat si termín výletu je možné každý pracovní den v době mezi 8. a 14. hodinou na telefonním čísle 602 533 691,“ sdělil ředitel divize ČSAD autobusy Plzeň autobusového dopravce Z-Group bus Václav Königsmark.  

Speciálně vypravované autobusy pojedou vždy v úterý, ve středu a ve čtvrtek. Jezdit se bude po obdobných trasách a místech jako loni a letos na jaře. Účastníci celodenních výletů navštíví například kostely v Dobré Vodě a Hůrkách, jezero Laka, Enviromentální středisko Železná Ruda, Pancíř s rozhlednou, bývalý Starý Brunst nebo meandry Křemelné a bývalou vesnici Zhůří u Kepel. Nově jsou zařazena místa Nový Brust – bývalá sklárna a v rámci Roku mokřadů také rašeliniště u Skelné.

Opět je v nabídce rozšířený počet nástupních míst v Plzeňském u Jihočeském kraji.

V úterý a ve čtvrtek je možné zahájit zájezd v Plzni, Přešticích, Klatovech, Kolinci či Sušici. Ve středu pak již v Nepomuku, Horažďovicích, Strakonicích nebo Vimperku.

Cena zájezdu činí 400 až 500 Kč za osobu v závislosti na nástupním místě. Cena zahrnuje dopravu a odborného průvodce Šumavou. Kapacita je omezena, v autobuse je 33 míst.

Celodenní výlety jsou zajišťovány moderními klimatizovanými autobusy. V případě poptávky ze strany cestujících na přepravu elektrického vozíku nasadí ČSAD autobusy Plzeň nízkopodlažní autobus s potřebnou kapacitou.

Rezervace:
Z-Group bus a.s., divize ČSAD autobusy Plzeň
v pracovní dny 8 - 14 hodin
mobil: 602 533 691.


Dostupná Šumava přijímá rezervace pro podzimní část