Cestující si mohou ode dneška v e-shopu na internetových stránkách kromě klasických papírových časových kuponů zakoupit i elektronické předplatné jízdenky, které si následně nabijí na multifunkční kartu Opencard.
Reklama
Cestující si mohou ode dneška v e-shopu na internetových stránkách kromě klasických papírových časových kuponů zakoupit i elektronické předplatné jízdenky, které si následně nabijí na multifunkční kartu Opencard.
Dopravní podnik hl. m. Prahy si od spuštění internetového prodeje jízdného slibuje výrazné zjednodušení distribuce jízdních dokladů. Koupí časového kupónu v e-shopu má každý cestující možnost vyhnout se frontám u prodejních přepážek.

Cestující v nabídce e-shopu nalezne všechny platné druhy časových kuponů. Jejich cena se neliší od částky, kterou za daný druh kuponu zaplatí u klasických prodejních přepážek. Pokud je zákazník držitelem multifunkční karty Opencard, může navíc získat bonus na nákup ročního předplatného kuponu na rok 2009 ve výši 475 korun. Poskytnutí bonusu na nákup roční jízdenky v e-shopu je časově omezeno do 31. října 2008.

Po přihlášení k e-shopu si zákazník zvolí druh časové jízdenky, způsob jejího zaplacení a termín počátku platnosti kuponu. V případě nákupu klasické papírové jízdenky si každý může určit, zda si nechá kupón zaslat kurýrem na zadanou adresu nebo si ho osobně vyzvedne v infocentru Dopravního podniku.

Po nákupu kuponu na Opencard přes internetový obchod musí každý cestující zakoupený kupon aktivovat pomocí speciálního zařízení. Pro cestující, kteří by stáli o usnadnění aktivace jízdního dokladu, vznikly na pobočkách městské knihovny místa pro asistovanou aktivaci kuponů, kde vyškolený personál provede nahrání kupónu na kartu. Tato operace trvá několik desítek vteřin. Další možností, jak aktivovat jízdní doklad, budou „validátory“ - samoobslužné automaty, které budou na vybraných místech v metru.

Seznam kontaktních míst pro podání žádosti o Opencard zůstává i po spuštění internetového obchodu beze změn. Zájemci mají také stále možnost dobít si svoji Opencard elektronickou jízdenkou přímo u přepážky předprodejního místa bez využití internetového obchodu.

Každý úspěšný nákup jízdenky je zakončen potvrzením objednávky kupónu a následným doručením e-mailu s údaji o objednávce, způsobem a termínem jejího vyřízení.
Postup nákupu předplatných kupónů "doc"
Seznam míst pro asistovaný nákup a aktivaci kuponu (zakoupeného přes e-shop) na Opencard "xls"
www.dpp.cz