Do ulic Valmezu 1. září vyrazily nové midibusy
Nové midibusy BMC pro novou okružní linku č. 10 jsou stejně jako dvanáctimetrové Iveco Urbanway v designu města Valašské Meziříčí, který vytvořilo známé studio Najbrt. Foto TQM

Flotila společnosti TQM pro městskou hromadnou dopravu ve Valašském Meziříčí je kompletní. K novým Iveco Urbanway se připojily dva midibusy značky BMC.
Reklama
Flotila společnosti TQM pro městskou hromadnou dopravu ve Valašském Meziříčí je kompletní. K novým Iveco Urbanway se připojily dva midibusy značky BMC.
Celkem 10 standardních autobusů na CNG vozí zdarma cestující po městě a jeho místních částech od 12. června. Jejich provoz zajišťuje společnost TQM – holding s.r.o. (TQM). Nové dvanáctimetrové Iveco Urbanway nyní doplnily dva speciální midibusy. „Obsluhovat budou okružní linku číslo 10. Vedle toho, že jsou moderní, klimatizované a bezbariérové stejně jako velké autobusy, dokáží díky menším rozměrům lépe obsloužit i užší ulice našeho města. Právě s jejich využitím tak do budoucna počítáme například v případě rozšíření linek MHD na sídlištích,“ uvedl starosta Robert Stržínek.

I když měly nové midibusy jezdit ve Valašském Meziříčí už v červnu, podařilo se je do provozu nasadit až nyní. „V době, kdy jsme světové výrobce autobusů poptávali na dodání dvou midibusů s konkrétní specifikací vhodnou pro provoz MHD ve Valašském Meziříčí, byla jediným výrobcem turecká společnost BMC. I přes včasné uzavření kupní smlouvy a ujištění o včasné dodávce došlo kvůli vývoji světové ekonomiky a válce na Ukrajině k prodlení. Teď už jsou naštěstí nové midibusy ve Valašském Meziříčí a my zajistíme vše potřebné pro jejich neprodlené uvedení do provozu. Věříme, že nové autobusy přinesou jen spokojené cestování,“ popsal situaci Stanislav Brožek, ředitel osobní autobusové dopravy TQM.

Vedle uvedené novinky nechala radnice upravit také čas ranních spojů 4 a 5 na lince číslo 10. Důvodem je zajištění lepší dostupnosti MHD pro děti z lokality Kouty cestující do základních škol.

Od 12. června je ve Valašském Meziříčí MDH opět zdarma pro všechny cestující. Město uzavřelo se společností TQM desetiletou smlouvu s ročními náklady 21,3 milionu Kč s tím, že částkou bezmála 4,2 milionu se na provozu podílejí obce Krhová a Poličná. Nový vozový park tvoří 9+1 standardních „velkých“ třídveřových autobusů s délkou 12 metrů, které doplnil 1+1 speciální midibus o délce 9 metrů.


Do ulic Valmezu 1. září vyrazily nové midibusy
Nové midibusy BMC pro linku č. 10. Foto TQM