Deutsche Bahn objednává až 940 autobusů MAN
Do roku 2026 má za předpokladu plného využití smluv MAN dodat největší dopravní společnosti v Německu Deutsche Bahn přibližně 940 autobusů. Foto MAN

Během čtyř let může DB objednat městské autobusy MAN Lion's City ve všech délkových variantách a s pohonem na naftu, CNG a EfficientHybrid, a nejnovější meziměstský MAN Lion's Intercity LE.
Během čtyř let může DB objednat městské autobusy MAN Lion's City ve všech délkových variantách a s pohonem na naftu, CNG a EfficientHybrid, a nejnovější meziměstský MAN Lion's Intercity LE.
Deutsche Bahn obnovuje svůj vozový park, uzavřela další velkou rámcovou smlouvu se společností MAN Truck & Bus. Pokud budou smlouvy plně využity dodá MAN do roku 2026 celkem přibližně 940 autobusů. Jedná se o městské autobusy typu MAN Lion's City ve všech délkových variantách i meziměstské autobusy typu MAN Lion's Intercity LE.

Vozy budou dodávány s různými variantami pohonu: diesel, CNG a EfficientHybrid. MAN Truck & Bus v tiskové zprávě upozorňuje, že je druhým dodavatelem elektrobusů. V dubnu si Deutche Bahn vybrala jako hlavního dodavatele až 800 elektrobusů Ebusco.

S přibližně 420 miliony cestujících v roce 2021 jsou Deutsche Bahn největším poskytovatelem autobusové dopravy v Německu. DB Regio provozuje více než 10 000 autobusů v téměř 300 okresech a městech. Při zadávání zakázky byl kladen důraz mimo jiné na náklady životního cyklu, a tedy na vozidla s nízkou spotřebou paliva, uvádí MAN. První nové autobusy mají být dodány v roce 2023 a v provozu budou v budoucnu po celém Německu.

Velká část autobusů v rámcové smlouvě je vybavena systémem MAN EfficientHybrid včetně automatického stop-start. Tato technologie snižuje dopad na životní prostředí třemi způsoby: ukládáním brzdné energie, se snižuje spotřeba paliva, dochází k menšímu vypouštění škodlivin úplným vypnutím spalovacího motoru a v důsledku toho jsou výrazně nižší emise hluku.

U CNG autobusů řady Lion's City jsou rovněž výrazně sníženy emise škodlivin. MAN Lion's City G, který může být poháněn také biometanem, vede k dalšímu podstatnému snížení emisí CO2 a je také podstatně tišší.

Lion's Intercity LE byl představen v loňském roce. Nejnovější model autobusu MAN s moderním vzhledem s vysokým podílem prosklených ploch je vozidlo lehčí a efektivnější.

"Jsme nesmírně potěšeni, že naše dlouholeté partnerství s Deutsche Bahn pokračuje. Zvláště nás těší, že náš nedávno představený nový meziměstský autobus MAN Lion's Intercity LE byl již po několika měsících na trhu tak dobře přijat a zabodoval ve výběrovém řízení DB,“ uvádí Frank Krämer, ředitel prodeje autobusů, MAN Truck & Bus Deutschland GmbH.

MAN a DB spolupracují dlouhodobě. Rámcové smlouvy uzavřely již v roce 2014 a 2018.