CZECHBUS letos nově doplní veletrh o dopravní infrastruktuře chytrých měst
CZECHBUS otevře své brány 22. listopadu, letos souběžně se SCTS - SMART CITY TRANSPORT SOLUTIONS. Foto PVA EXPO PRAHA

11. ročník největšího středoevropského veletrhu autobusové dopravy CZECHBUS se letos uskuteční souběžně se SCTS - SMART CITY TRANSPORT SOLUTIONS. CZECHBUS se zaměří na autobusy. Informační, odbavovací a platební systémy nebo novinky v infrastruktuře pro městskou mobilitu budou mít svůj specializovaný veletrh.
11. ročník největšího středoevropského veletrhu autobusové dopravy CZECHBUS se letos uskuteční souběžně se SCTS - SMART CITY TRANSPORT SOLUTIONS. CZECHBUS se zaměří na autobusy. Informační, odbavovací a platební systémy nebo novinky v infrastruktuře pro městskou mobilitu budou mít svůj specializovaný veletrh.
Profesionálové z oblasti české a středoevropské silniční hromadné dopravy se sejdou na tradiční události CZECHBUS, která je nejvýznamnějším B2B veletrhem oboru, od 22. do 24. listopadu na nejmodernějším výstavišti v Praze, PVA EXPO PRAHA v Letňanech. Partnerem veletrhu je Skupina ČEZ a oficiálními vozy jsou automobily značky FORD.

Návštěvníkům veletrh představí technologické novinky a trendy v sekcích autobusů, hromadné dopravy, telematiky nebo servisní techniky, možnost přímého setkání s vystavovateli a zástupci renomovaných značek, ale také interaktivní program. Významnost akce potvrzují také opakovaně udělené záštity od Ministerstva průmyslu a obchodu, Hospodářské komory ČR, Asociace krajů ČR, Svazu měst a obcí ČR, Svazu průmyslu a dopravy ČR, Dopravního podniku hl. m. Prahy, Sdružení pro dopravní telematiku, Sdružení ČESMAD Bohemia, Sdružení dopravních podniků ČR, Regionálního organizátora Pražské integrované dopravy ROPID a Sdružení automobilového průmyslu AutoSAP.

Organizátoři slibují letošní CZECHBUS nabitý zejména novými modely autobusů a nepřeberným množstvím příslušenství. Tradičně nabídne také pohled do sekce alternativních druhů pohonných hmot nebo souvisejících služeb, jako jsou finance, pojištění, marketingové aktivity nebo vzdělávání v oboru.

Zájem ze strany vystavovatelů roste

Ani letos by neměla na této významné události chybět žádná důležitá značka autobusů. Do 31. července se mohou zájemci o výstavní plochu přihlásit k účasti za zvýhodněných cenových podmínek a řada vystavovatelů již své prostory rezervovala.

Doprovodný program


První den veletrhu, v úterý 22. 11., zaplní Kongresový sál odborná konference o aktuálních trendech v odbavovacích a informačních systémech (OIS) ve veřejné osobní dopravě připravená Sdružením pro dopravní telematiku – Veřejná doprava „on line“.

Následující den na ni naváže Konference Elektrické autobusy pro město, pořádaná konzultační firmou Ing. Jakub Slavík, MBA – Consulting Services. Ojedinělá prezentační a vzdělávací akce je příležití pro vzájemnou výměnu aktuálních zkušeností mezi profesionály z elektrické osobní dopravy. Díky svému zaměření na konkrétní téma, konkrétní prezentující a konkrétní publikum se tato konference stala prostředkem přímé komunikace mezi výrobci elektrobusů a trolejbusů (včetně jejich komponent a infrastruktury) a jejich provozovateli a uživateli. V neposlední řadě zde hrají důležitou roli i zástupci institucí, které rozhodují o financování této dopravy nebo mají v tomto ohledu aktuální a spolehlivé informace.

SCTS - SMART CITY TRANSPORT SOLUTIONS – novinka letošního podzimu


Letošní novinkou je interaktivní, specializovaný B2B veletrh se zaměřením na dopravní infrastrukturu chytrých měst. Hlavními body pak budou zejména řízení dopravního provozu, řešení parkování, informační a odbavovací systémy, platební a satelitní technologie, elektrické dopravní prostředky pro veřejnou dopravu, infrastruktura pro městskou mobilitu a celkově městská doprava budoucnosti. Již nyní je možné se na veletrh přihlásit a zajistit si tak své místo pro prezentaci novinek a trendů v oboru.

Více informací včetně kompletních přihlášek na veletrhy na www.czechbus.eu a www.scts.cz.