Čínská akvizice v Evropě: Vstup společnosti Youngman do VISEONu
Joachim Reinmuth (VISEON), Pang Qingnian (Youngman) a Ernö Bartha (VISEON).

Nárůst kapitálu má umožnit růst značky VISEON. Youngman využije VISEONu k průniku na zahraniční trhy.
Nárůst kapitálu má umožnit růst značky VISEON. Youngman využije VISEONu k průniku na zahraniční trhy.
Podle BUSportálu je to první obchodní případ v autobusovém průmyslu směrem z Číny do Evropy. Zatím šly investice a licence opačně (Yutong a Youngman - MAN, Sunwin - Volvo, Higer - Scania, Ankai - Daimler). Možná v současnosti zejména pro MAN a NEOPLAN není posilování značky, ve které ať chceme nebo ne, je obsaženo "man" - YOUNG MAN (viz záběry z veletrhů) je víceméně "mladý MAN" - ve spojení s areálem v Pilstingu, který patřil značce NEOPLAN, až tak příjemnou zprávou. Pokusíme se získat další informace osobně na IAA v Hannoveru. V katalogu, který máme čerstvě k dispozici, jsme nalezli VISEON.
Autobusy Youngman objektivem BUSportálu: Od UITP 2009 Vídeň přes Busworld Asia

Německý VISEON Bus v Pilstingu a China Youngman Automobile Group Co., Lt v Jinhua podepsali 1.8.2012 smlouvu o participaci čínské skupiny u německého karosáře.

Fakticky by se pro zákazníky a partnery VISEONu nemělo nic měnit, a to ani personálně. Vývoj, konstrukce a výroba v Pistingu (240 zaměstnanců) pokračuje. VISEON by měl navíc podporovat trh modelů Youngman na mezinárodníh trzích.
China Youngman Automobile Group Co., Ltd. je jedním z velkých čínských výrobců. Loni skupina vyrobila více než 4800 autobusů (pro srovnání Yutong v roce 2009 přes 28000). Od roku 1994 Youngman (dříve Jinhua NEOPLAN) kooperuje s NEOPLAN a MAN a získává mnohé licence od NEOPLANu pro model y pro asijský trh. Youngman vyvíjí vlastní technologii baterií a dalších nových pohonů, což hodlá využít také v rámci VISEONu. Youngman produkuje licenčně trucky a automobily.
VISEON převzal dřívější areál NEOPLAN v Pilstingu v roce 2009. Kromě vlastních vozidel spolupracuje se značkou NEOPLAN na letištních autobusových speciálech.
Z TZ VISEON Bus