Busworld Europe, co je nového?
©Busworld 2019

Po čtyřech letech se Busworld Europe uskuteční od 7. do 12. října 2023 v Bruselu. A s novými vystavovateli včetně Škody Group z České republiky.

 

Po čtyřech letech se Busworld Europe uskuteční od 7. do 12. října 2023 v Bruselu. A s novými vystavovateli včetně Škody Group z České republiky.

 

Dalšími novými vystavovateli na 26. ročníku evropského Busworld budou Ermisbus z Řecka, Gelushi z Egypta, Habas z Turecka, Ikarus z Maďarska, JBM z Indie, Rampini z Itálie, Quantron z Německa , Steyr Automotive z Rakouska, TAM ze Slovinska a VagBus Bus z Rumunska. Na straně dodavatelů komponentů je nových jmen ještě více. Seznam v současné době obsahuje více než 400 vystavovatelů a Buswordl rád uvítá další stálé i nové vystavovatele.

Evropská konference ZEB

Poprvé se evropská konference ZEB bude konat po předchozích sériích v Paříži (2021), online (2020), v Kolíně nad Rýnem (2018) a v Londýně (2016) v rámci Busworld Europe. 5. ročník evropské konference očekává 450 účastníků z odvětví autobusů a autokarů s nulovými emisemi.

Novinkou v tomto vydání bude nejen spolupráce mezi Busworld Foundation a ZEB, ale také speciální zaměření na dálkové autobusy s nulovými emisemi.

Busworld Digital Awards

Vzhledem k tomu, že digitalizace hraje stále významnější mělo smysl zavést nový typ Busworld Awards se zaměřením na digitální řešení. Vedle stávajících Vehicle Awards bude tuto část hodnotit samostatná porota. Podrobnější informace budou tepve zveřejněny.

Busworld Europe začíná v sobotu 7. října a bude pokračovat až do čtvrtka. Pro novináře je první tiskový den v pátek 6. října a druhý v sobotu 7. října 2023.