iDNES.cz - 31. srpna 2007 - Portál iDNES.cz se rozrostl o další servery. Koupil internetové domény jizdnirady.cz a idos.cz. Kompletní vyhledávání autobusové, vlakové, městské hromadné a letecké dopravy tak od září najdete pod hlavičkou iDNES.cz. Současně se spustí i verze pro nevidomé.

"Vítáme partnerství s mediální skupinou MAFRA (provozovatel iDNES.cz), které nám umožní, abychom se soustředili na vývoj dopravních aplikací, jímž se naše firma dlouhodobě zabývá," uvedl Peter Chlebničan z firmy CHAPS, která dosud domény vlastnila a bude i nadále dodávat technologie k provozování jízdních řádů.

"Internetový obchod spojený s provozováním IDOS rádi přenecháme zkušenému týmu MAFRA a budeme fungovat jako jeho technologický partner a dodavatel," dodal.

MAFRA se tak stává vlastníkem příslušných domén i výhradním prodejcem reklamy.

"Po letech nejistoty se nám podařilo zpřehlednit vztahy na českém internetu tak, že koupí domén skončí spekulace o možném zneužívání jízdních řádů pro umělé zvyšování návštěvnosti některými servery," podotkl ředitel multimediální divize Stanislav Holec.

CHAPS totiž zároveň ukončil smlouvu se společností Atlas.cz o prodeji reklamního prostoru.

Od půlnoci 31.8.2007 se tak internetové vyhledávání jízdních řádů objeví pod hlavičkou iDNES.cz na adrese jizdnirady.idnes.cz.