Radnice slovenské firmě pronajme i areál autobusového nádraží.
Radnice slovenské firmě pronajme i areál autobusového nádraží.
prerovsky.denik.cz - 9.12.2009 - Přerov – Městskou dopravu v Přerově začne od prvního ledna provozovat jiná společnost. Po deseti letech skončila smlouva dosavadnímu dopravci Veolia Transport, nahradí ji Slovenská autobusová doprava Trnava.
...
Městu slibuje zejména ekologičtější autobusy poháněné zemním plynem a bezbariérový přístup do vozů. Ceny jízdného i způsob placení zůstanou stejné, v budoucnu ale firma hodlá zavést čipové karty.
...
... úplnou novinkou, kterou firma v Přerově zavede, budou ekologické autobusy typu CNG, které jezdí na stlačený zemní plyn. Protože ale čerpací stanice se zemním plynem v Přerově dosud chybí, nasazení těchto autobusů nějakou dobu potrvá. Stanice má vzniknout na jaře příštího roku.
Více na prerovsky.denik.cz

Jak uvádí ČTK, radnice slovenské firmě pronajme i areál autobusového nádraží, jehož nákladná rekonstrukce se v těchto dnech chýlí k závěru. Kolaudace dopravního terminálu je plánována na pátek 18. prosince, kdy si budou moci obyvatelé Přerova poprvé prohlédnout i nový nízkopodlažní autobus. "Bude vystaven asi do 12:00. Potom přejede na náměstí T. G. Masaryka, kde bude ke zhlédnutí do večerních hodin."