BUS2BUS 2022: úspěšný návrat do budoucnosti

Třetí BUS2BUS od 27. do 28. dubna na berlínském výstavišti navštívilo přibližně 2 000 odborníků z 25 zemí. Novinky a inovace představilo 100 vystavovatelů z 16 zemí.
Třetí BUS2BUS od 27. do 28. dubna na berlínském výstavišti navštívilo přibližně 2 000 odborníků z 25 zemí. Novinky a inovace představilo 100 vystavovatelů z 16 zemí.
BUS2BUS během dvou dnů ukázal vysoký stupeň inovační síly v oboru a nabídl vhodnou platformu pro diskusi o nových pohonech, infrastrukturách a nových konceptech mobility. Kvalita odborných návštěvníků byla velmi vysoká, jak nám ukazuje zpětná vazba od našich vystavovatelů. Atmosféra byla ohromující a znovu podtrhla, jak moc průmyslu chyběla osobní setkání – protože autobusový byznys je byznys lidí,“ říká Kerstin Kube-Erkens, ředitelka BUS2BUS.

Své produkty, služby a technická řešení pro německý a evropský autobusový a dodavatelský průmysl představilo přibližně 100 vystavovatelů z 16 zemí. Klíčoví hráči v oboru byli zastoupeni širším sortimentem produktů, zejména větším počtem vozidel. Zástupci z politiky, obchodu a vědy svou návštěvou zdůraznili význam autobusu jako součásti přechodu na mobilitu. Kombinace veletrhu, informativního programu Future Forum a kongresu bdo a také BUS2Specials byla mezi odbornými návštěvníky i vystavovateli dobře přijata, což se odráží v pozitivních předběžných výsledcích průzkumu, uvádí organizátoři veletrhu.

Letos se také zvýšil podíl zahraničních návštěvníků, činil téměř 25 %. Koncept, hlavní body a celkové pojetí BUS2BUS 2022 hodnotí přibližně 90 % odborných návštěvníků kladně. Poměr ceny a výkonu je klasifikován více než 4 z 5 odborných návštěvníků jako atraktivnější ve srovnání s rokem 2019. Celková spokojenost je na velmi vysoké úrovni: 9 z 10 respondentů bylo s BUS2BUS 2022 celkově (velmi) spokojeno. Téměř tolik lidí plánuje navštívit příští BUS2BUS 2024. Podobně ohodnotili veletrh také vystavovatelé, kteří ho považují za vhodný typ prezentace svých produktů, více než polovina představila novinky a inovace. Spokojeni byli také s vysokou kvalitou odborných návštěvníků. 87 % plánuje se zúčastnit dalšího ročníku, ten se bude konat od 24. do 25. dubna 2024.



V přípravách je i náš domácí Czechbus, tentokrát proběhne netradičně, poprvé s dalším podobně zaměřeným veletrhem.