Autobusy Arrivy v Plzeňském kraji jezdí s WiFi
Modro žluto bílé autobusy značek IVECO, MAN, SETRA a DEKSTRA společnosti Arriva Střední Čechy jezdí v Plzeňském kraji od června 2020. Bezplatná WiFi pro cestující je ve dvou stovkách z nich. Foto Arriva

Modrá samolepka se symbolem WiFi je ve dvou třetinách vozů na regionálních linkách, nejen na páteřních, ale i v malých autobusech.
Reklama
Modrá samolepka se symbolem WiFi je ve dvou třetinách vozů na regionálních linkách, nejen na páteřních, ale i v malých autobusech.
Už druhým rokem jezdí po celém Plzeňském kraji modro žluto bílé autobusy značek IVECO, MAN, SETRA a DEKSTRA Arrivy Střední Čechy. Podle přání objednavatele se cestující v 75 autobusech na páteřních linkách mohou připojit k WiFi. Modrá samolepka s logem bezplatného připojení k WiFi u nástupních dveří je nad rámec požadavku Plzeňského kraje i na dalších 125 autobusech a lidé se tak jednoduše připojí k internetu ve dvou stovkách regionálních autobusů.

Na základě dlouhodobé spolupráce dodala WiFi zařízení do autobusů Arrivy společnost MOBILBOARD. Routery jsou zabezpečeny a jejich provoz pravidelně monitorován. Jedná se o kvalitní průmyslové řešení s možností vzdáleného technického zásahu, které je určeno přímo pro veřejnou dopravu.

Dosavadní provoz internetu v autobusech Plzeňského kraje má velmi pozitivní odezvu – v porovnání s květnem minulého roku se počet uživatelů WiFi zvýšil o 19 769, což je 59 % meziroční nárůst. „Opět se ukazuje, že internet v autobusech je vítaným benefitem pro cestující veřejnou dopravou," říká Radmila Pospíšilová, ředitelka MOBILBOARD.