Anadolu Isuzu převzala část automotiv aktivit FZK na výrobu karosérií
Isuzu Citiport 12 jezdí od dubna 2023 v ulicích Berlína. Turecký výrobce autobusů s rozšířením výroby karosérií plánuje další růst. Foto Anadolu Isuzu Otomotiv

Smlouva se týká produkce a know-how částí týkajících se karosérií autobusů. Anadolu Isuzu plánuje posílit hlavně v oblasti středních a velkých autobusů a autokarů.

 

Reklama

Smlouva se týká produkce a know-how částí týkajících se karosérií autobusů. Anadolu Isuzu plánuje posílit hlavně v oblasti středních a velkých autobusů a autokarů.

 

Anadolu Isuzu pokračuje v krocích k posílení své výrobní infrastruktury v souladu se svými růstovými cíli. Podle svého prohlášení nedávno převzala aktivity výroby karosérií od FZK, jednoho z předních a zkušených výrobců v automobilovém průmyslu v Turecku.

Podepsanou smlouvou o částečném převodu přebírá strojní zařízení FZK na výrobu plechů, polotovarů a souvisejících vedlejších produktů, které jsou jednou z důležitých základních součástí automobilové výroby a jsou definovány jako karosérie (kostra). Součástí dohody je i převod odborných pracovníků FZK v oblasti výroby, jejích stávajících skladových zásob a know-how v této oblasti.

V rámci dohody bude Anadolu Isuzu vyrábět karosérie a související vedlejší produkty pod vlastní značkou ve výrobních závodech FZK v Gebze v Turecku. FZK bude dál pokračovat ve svých současných aktivitách v jiných odvětvích.

Generální ředitel Anadolu Isuzu Tuğrul Arıkan uvedl: „Pro Anadolu Isuzu je tato smlouva o převzetí v souladu s naší vizí budoucnosti a růstovými strategiemi a je velmi důležitá pro rozvoj rozsahu všech našich výrobních operací. Tímto velkým krokem vpřed, který jsme udělali, abychom realizovali silný růst, o který usilujeme, zejména ve výrobě středně velkých autokarů a autobusů, jsme začlenili výrobu karosérií FZK, odbornou pracovní sílu a znalosti v této oblasti. To vytvoří významnou přidanou hodnotu a zároveň nám poskytne flexibilitu a nezávislost, kterou potřebujeme v našich neustále se posilujících výrobních operacích. Jako Anadolu Isuzu kompletně obnovíme naše produktové portfolio o nové modely, které začneme vyrábět v nadcházejícím období, včetně vozidel na alternativní paliva. S našimi zařízeními s infrastrukturou chytré továrny a naším modelem „výroby na míru“ dále zvýšíme kvalitu vozidel, která nabízíme našim zákazníkům na domácím i mezinárodním trhu, zlepšíme naše schopnosti včasného dodání a dále zvýšíme spokojenost zákazníků. Jako Anadolu Isuzu budeme pokračovat v našem mnohostranném příspěvku k výrobní kapacitě, exportu a hospodářskému rozvoji naší země s investicemi, které jsme provedli v souladu s našimi neustále rostoucími cíli."