ABB poskytne dobíjecí infrastrukturu pro e-busy ve veřejné dopravě v Singapuru
Pro 20 elektrických autobusů ST Engineering dodá ABB čtyři nabíječky 450 kW. Foto ABB

Dobíjení pro čtyřicet elektrických autobusů i nabíjecí stanice pro elektrické vozidla integrované v čerpacích stanicích Shell. ABB svá řešení šíří v ostrovním státě Singapur.
Dobíjení pro čtyřicet elektrických autobusů i nabíjecí stanice pro elektrické vozidla integrované v čerpacích stanicích Shell. ABB svá řešení šíří v ostrovním státě Singapur.
ABB získala zakázky na vybudování infrastruktury pro nabíjení 40 elektrických autobusů, které začátkem roku 2020 dorazí na singapurské silnice. Objednávky jsou od dvou ze tří společností, které budou na základě smluv se Singapurským úřadem pro pozemní dopravu (LTA) e-busy provozovat, BYD Singapore a ST Engineering Land Systems. Modulární inteligentní řešení nabíjení od ABB zahrnuje i vzdálenou správu služeb a dat.

Pro 20 elektrických autobusů ST Engineering dodá čtyři nabíječky 450 kW s instalací, stavebními pracemi, projektovým řízením a uvedením do provozu. Na základě platformy pro příležitostné nabíjení (OppCharge) umožní toto řešení rychlé nabíjení pantografem za necelých deset minut na klíčových přestupních uzlech.

BYD objednalo od ABB deset 150 kW dobíjecích stanic pro noční nabíjení 20 elektrických autobusů. Při parkování v depu lze postupně připojit a nabíjet dva elektrické autobusy, což umožňuje plné nabití všech 20 autobusů a jejich provoz během dne do 4,5 hodiny.

ABB nainstaluje také síť nabíječek pro elektrická vozidla (EV) na deseti čerpacích stanicích Shell v Singapuru. První rychlonabíječka ABB Terra 54 DC je istalována na stanici Sheng Sengkang v severovýchodním Singapuru. Další budou uvedeny do provozu v příštích několika měsících. Nabíječky s rychlostí 50 kW dokáží nabít baterii vozidla z nuly na 80 procent během 20-30 minut, jsou kompatibilní s většinou EV a byly certifikovány tak, aby fungovaly optimálně v prostředí čerpací stanice.

Prostřednictvím ABB Ability ™ a back office bude k dispozici řešení digitální správy a monitorování stavu nabíječky, vzdálená diagnostika, opravy a aktualizace softwaru přes bezdrátovou síť minimalizující prostoje a provozní náklady.

ABB významně přispívá k rychlému rozvoji čisté mobility v zemi. V loňském roce byla vybrána pro dodávky svých rychlonabíjecích stanic stejnosměrného proudu v rámci ambiciózní iniciativy infrastruktury EV společností SP Group, která do roku 2020 rozmístí 1 000 nabíjecích míst.

ABB



ABB poskytne dobíjecí infrastrukturu pro e-busy ve veřejné dopravě v Singapuru
ABB nainstaluje síť nabíječek pro elektrická vozidla (EV) na deseti čerpacích stanicích Shell v Singapuru. Foto ABB